Felvételizőknek

MIÉRT VÁLASZD AZ ÓE-T?
SZAKKERESŐ
FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS
PÁLYAORIENTÁCIÓS KÉRDŐÍV
NYÍLT NAPOK
ALAPKÉPZÉSEINK
MUNKATAPASZTALAT MÁR AZ EGYETEMEN
KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT
FELVÉTELI ÉS JELENTKEZÉS
MESTERKÉPZÉSEINK
VIDEÓK

MIÉRT VÁLASZD AZ ÓE-T?

Műszaki, informatikai, gazdaságtudományi, természettudományi, agrár, valamint pedagógiai területeken szerezhetsz piacképes diplomát az Óbudai Egyetem 7 karán és 2 képzési központjában 18 alapszakon, 13 mesterszakon, 3 doktori iskolában, illetve 5 felsőoktatási szakképzés közül választhatsz.

Magyarország egyik legnagyobb felsőoktatási intézményébe mintegy 12 ezer hallgató végzi tanulmányait budapesti és több vidéki campusunkon. A magyar mérnökök egyharmada az Óbudai Egyetemen szerzi meg diplomáját, és a végzést követően szinte azonnal el tudnak helyezkedni szakterületükön.

 

Gyakorlatorientált képzés

 

Egyetemünkön az erős elméleti alapokon nyugvó oktatást minőségi, magas színvonalú gyakorlatorientált képzés egészíti ki. Nálunk már az első évtől – többnyire kisebb csoportokban – megkezdődik a gyakorlati képzés is. A karok mindegyikén jól felszerelt laborok, modern eszközök biztosítják ehhez a feltételeket.
Duális és kooperatív képzés einknek köszönhetően már az egyetem évei alatt munkatapasztalatot szerezhetsz, melynek köszönhetően diplomaszerzést követően nagy előnnyel lépsz ki a munkaerőpiacra.

 

Piacképes diploma

 

Az Óbudai Egyetemen végzettek 90%-a egy hónapon belül el tud helyezkedni a saját, képesítése szerinti területen. Ráadásul versenyképes, jó fizetéssel.

 

Ösztöndíjak

 

Országos viszonylatban kiemelkedően magas ösztöndíj lehetőségeket biztosítunk.

Tanulmányi Ösztöndíjon kívül – ami alanyi jogon, a tanulmányi eredménytől függően, akár havi 66 640 Ft - számos központi ösztöndíjat pályázhatsz meg nálunk, kari szinten további ösztöndíj lehetőségek várnak rád az Óbudai Egyetemen, illetve egyéb pályázatokra is jelentkezhetsz egyetemistaként.

 

Kollégium

 

Az Óbudai Egyetem több mint 1430 kedvezményes díjú férőhelyet biztosít 6 jól felszerelt kollégiumban a vidéki hallgatóknak, ahol 2-3-4-6 ágyas szobák, 0-24h portaszolgálat, Wifi, mosási lehetőség, konditerem és egyéb szolgáltatások várják a beköltözőket. Kollégiumaink nemcsak szállást nyújtanak, hanem a kollégisták változatos programokon is részt vehetnek, ahol a tapasztalatok szerint életre szóló barátságok születnek.

 

Összetartó közösség

 

Az Óbudai Egyetemen pezsgő, intenzív és színes hallgatói élet vár.

Már a nyári gólyatáborban, majd a Gólyahajón is érezheted, hogy nálunk egy igazán összetartó közösség tagja lehetsz. Ahhoz, hogy eligazodhass a felsőoktatás útvesztőiben, minden évben megrendezzük a tanévnyitó ünnepséget is magába foglaló regisztrációs hetet.

Az egyetemi évek során számos központi rendezvényen és bulin vehetsz részt, mint a Félévnyitó Party, Sportnap, Óbudai Egyetemi Napok, Összkollégiumi rendezvények, Félévzáró. Illetve rengeteg kari esemény is vár: AMK-n például a Selmeci Hagyományörzők napja, BGK-n Bánki Autós nap vagy Bánki koponyája, KGK-n Tavaszi napok vagy Menedzserbál, KVK-n Gyűrű-és Korsóavató szakestély, NIK-en Analóg napok vagy Kockanap, YBL-n Szakest vagy Laza nap.

Ha többre vágysz, számos diákszervezethez, hallgatói körhöz is csatlakozhatsz.

 

Tanulás támogatása, érdekképviselet

 

A hallgatók sikerességét az első tanítási naptól támogatjuk patronáló tanárok és mentorok közreműködésével. A felzárkóztató programok lehetőséget adnak a hallgatóknak arra, hogy ingyen részt vegyenek korrepetáláson.

A tananyag elsajátítását az oktatóink által készített számos online tananyaggal segítjük. A MatLab mérnöki szoftver alkalmazásával is megismerkedhetsz.

A Hallgatói Önkormányzat alapvető feladata a hallgatók érdekképviselete, érdekvédelme. A HÖK-ösök segítenek eligazodni az egyetemi élet útvesztőiben, legyen szó ösztöndíjakról vagy bulikról.

 

Tehetség, tudomány

 

A tehetség kibontakoztatását többek között tudományos diákkörök és 8 szakkollégiumunk biztosítják.

Számos területet lefedő hallgatói kör működik egyetemünkön, mint például: Pneumobil hallgatói kör, Formula Student hallgatói kör, Hagyományőrző kör, Íjász kör, Korrepetitori hallgatói kör, Spacenetiq hallgatói kör, Társasjáték kör, KIN kupa, Óbudai Media Group, Borklub, Kandó Túra Kör, Röplabda kör.

Ha szeretnéd egyetemi hallgatóként megmérettetni magad, több tudományos versenyen is elindulhatsz, mint például a Tudományos Diákkör (TDK) és egyéb, akár nemzetközi versenyen is – például RECCS tésztahíd-építő bajnokság, Pneumobil, Robotépítő verseny - megmutathatod mire vagy képes.

Hallgatóink becsatlakozhatnak hazai és nemzetközi kutatás-fejlesztési projektekbe, innovációs ötleteket dolgozhatnak ki, például az Egyetemi Kutató és Innovációs Központban, ahol a robotika, egészségügyi informatika területén folyik a kutatás.

Az Óbudai Egyetem folyamatosan szervez konferenciákat, illetve ad otthont nekik, hogy az egyetem minden polgára részese lehessen a tudományos életnek előadóként vagy hallgatóként.

Az Óbudai Egyetem három Tudományos és Technológiai Park kialakítását indította el, ami a magyar felsőoktatásban egyedülálló fejlesztéssorozat. Az ipari parkok teret engednek arra, hogy hallgatóink testközelből dolgozhassanak a legmodernebb eszközökkel.

 

Sport

 

Az Óbudai Egyetem számára kiemelt fontosságú, hogy hozzájáruljon egyetemi polgárai egészséges életmódjának támogatásához, ezért hallgatóink 106 kurzuson, 22 sportág - mint például a kosárlabda, evezés, jóga vagy funkcionális edzés - közül választhatnak. Tanórákon kívül is biztosítunk mozgási lehetőséget a falmászástól a capoeira-ig.

Számos házibajnokságot szervezünk és évente Egyetemi Sportnapot rendezünk, ahol mindenki kipróbálhatja magát.

Anyagilag, sportösztöndíjjal, illetve az egyedi tanrend lehetőségével is támogatjuk a BEFS és MEFS, illetve egyéb egyetemi versenyeken induló hallgatóinkat, a nemzetközi versenyeken is induló élsportolóinkat.

 

Nemzetközi lehetőségek

 

Több nemzetközi program – például: Erasmus+, CEEPUS, Campus Mundi – több mint 150 európai és Európán túli partnerintézményünk közül választhatsz, hogy külföldön szerezz részképzésben vagy szakmai gyakorlat során értékes tapasztalatokat.

Külföldi hallgatókkal akár itthon, az egyetemen is köthetsz barátságokat, hiszen évente több mint 800 külföldi diák jön tanulni az Óbudai Egyetemre.