Könnyűipari mérnöki

A KÉPZÉSRŐL

Csak keresztfélévben indul a képzés.

Az elméleti és gyakorlati ismeretek egymásra épülésével, a korszerű oktatási módszerek és eszközök felhasználásával, a laboratóriumi és az üzemi gyakorlatok megfelelő arányú alkalmazásával válik biztosítottá, hogy a hallgatók mind az elméleti elmélyültség, mind a gyakorlati tudás kellő szintjére jussanak. A hallgatóknak az oktatási intézmény által elnyert pályázatokban, projekt munkákban való részvétele, az utolsó szemeszterben egy üzemi feladat konkrét megoldása támogatja az ismeretszerzést. A gyakorlati oktatás a könnyűipari vállalatokkal kötött együttműködés keretében és nyári termelési gyakorlat formájában folyik. A hallgatók a képzés során megismerkednek azokkal az anyagvizsgálati módszerekkel, melyeket diplomamunkájuk elkészítéséhez vagy kutatásaikhoz alkalmaznak.
A képzést a Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karával közösen indítjuk.
A végzett hallgatók felkészültek tanulmányaik doktori iskolában történő folytatására.

KINEK AJÁNLJUK?

Olyan érdeklődőknek, akik szeretnének dinamikusan fejlődő területeken dolgozni, mint a csomagolóipar, nyomdaipar, papír- és papírfeldolgozó-ipar, minőségbiztosítás vagy a divattermék-ipar, és ott fejlesztéseket, innovációkat megvalósítani, menedzsment rendszereket építeni és irányítani.
Elsősorban az ipari termék- és formatervező mérnöki, a környezetmérnöki, a vegyészmérnöki, a faipari mérnöki, az anyagmérnöki, a gépészmérnöki és a műszaki menedzser BSc diplomások számára.

KÉPZÉSI TERÜLET

műszaki

KÉPZÉSI SZINT

  • Mesterképzés (magister, master; rövidítve: MSc)

KÉPZÉS HELYSZÍNE

  • Budapest

KAR MEGNEVEZÉSE

  • Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar

KÉPZÉS NYELVE

  • Magyar

MUNKAREND

  • Levelező
  • Nappali

FINANSZÍROZÁSI FORMA

  • Állami ösztöndíjas
  • Önköltséges

KÉPZÉSI IDŐ

4 félév

DUÁLIS/KOOPERATÍV KÉPZÉS LEHETŐSÉGE

Nincs

ELHELYEZKEDÉSI LEHETŐSÉGEK

Nyomdákban, papírgyártó és papírfeldolgozó üzemekben, csomagolástechnikai cégeknél, továbbá minden olyan vállalkozásban vagy közintézménynél, ahol minőségbiztosítási folyamat működik.

FŐBB TANTÁRGYAK

Mérnöki modellalkotás, termékmenedzsement és formatervezés a könnyűiparban, logisztika a könnyűiparban, számítógépes terméktervezés, technológiai mérések

SPECIALIZÁCIÓK

Csomagolástechnológus
Nyomdaipari és médiatechnológus
Minőségirányító

KÉRDÉSED VAN A SZAKKAL KAPCSOLATBAN?

felveteli@rkk.uni-obuda.hu
Frissítve: 2023.04.26.