Könnyűipari mérnöki

A KÉPZÉSRŐL

Az elméleti és gyakorlati ismeretek egymásra épülésével, a korszerű oktatási módszerek és eszközök felhasználásával, a laboratóriumi és az üzemi gyakorlatok megfelelő arányú alkalmazásával válik biztosítottá, hogy a hallgatók mind az elméleti elmélyültség, mind a gyakorlati tudás kellő szintjére jussanak. A hallgatóknak az oktatási intézmény által elnyert pályázatokban, projekt munkákban való részvétele, az utolsó szemeszterben egy üzemi feladat konkrét megoldása támogatja az ismeretszerzést. A gyakorlati oktatás a könnyűipari vállalatokkal kötött együttműködés keretében és nyári termelési gyakorlat formájában folyik. A hallgatók a képzés során megismerkednek azokkal az anyagvizsgálati módszerekkel, melyeket diplomamunkájuk elkészítéséhez vagy kutatásaikhoz alkalmaznak.
A képzést a Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karával közösen indítjuk.
A végzett hallgatók felkészültek tanulmányaik doktori iskolában történő folytatására.

KINEK AJÁNLJUK?

Olyan érdeklődőknek, akik szeretnének dinamikusan fejlődő területeken dolgozni, mint a csomagolóipar, nyomdaipar, papír- és papírfeldolgozó-ipar, minőségbiztosítás vagy a divattermék-ipar, és ott fejlesztéseket, innovációkat megvalósítani, menedzsment rendszereket építeni és irányítani.
Elsősorban az ipari termék- és formatervező mérnöki, a környezetmérnöki, a vegyészmérnöki, a faipari mérnöki, az anyagmérnöki, a gépészmérnöki és a műszaki menedzser BSc diplomások számára.

KÉPZÉSI TERÜLET

műszaki

ELHELYEZKEDÉSI LEHETŐSÉGEK

Nyomdákban, papírgyártó és papírfeldolgozó üzemekben, csomagolástechnikai cégeknél, továbbá minden olyan vállalkozásban vagy közintézménynél, ahol minőségbiztosítási folyamat működik.

FŐBB TANTÁRGYAK

Mérnöki modellalkotás, termékmenedzsement és formatervezés a könnyűiparban, logisztika a könnyűiparban, számítógépes terméktervezés, technológiai mérések

SPECIALIZÁCIÓK

Csomagolástechnológus
Nyomdaipari és médiatechnológus
Minőségirányító

KÉPZÉSI SZINT

  • Mesterképzés (magister, master; rövidítve: MSc)

KÉPZÉS HELYSZÍNE

  • Budapest

KAR MEGNEVEZÉSE

  • Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar

KÉPZÉS NYELVE

  • Magyar

MUNKAREND

  • Levelező
  • Nappali

FINANSZÍROZÁSI FORMA

  • Állami ösztöndíjas
  • Önköltséges

KÉPZÉSI IDŐ

4 félév

DUÁLIS/KOOPERATÍV KÉPZÉS LEHETŐSÉGE

Nincs

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

KÉRDÉSED VAN A SZAKKAL KAPCSOLATBAN?

felveteli@rkk.uni-obuda.hu
Frissítve: 2024.01.18.