Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP)

Az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) 2016-ban indult, több témakörben kiírt ösztöndíjpályázatokat magában foglaló program, melynek célja, hogy a felsőoktatásban részt vevő hallgatói, kutatói kiválóságot támogassa. Az ÚNKP olyan – alap-, mester- vagy doktori képzésben tanuló – hallgatókat, doktorjelölteket, valamint fiatal oktatókat, kutatókat támogat, akik a programban részt vevő felsőoktatási intézményben eredményes kutatási és alkotói tevékenységet folytatnak. A fogadó felsőoktatási intézmények nyertes pályázóik ösztöndíjösszege 40 százalékának megfelelő kutatási-működési támogatásban részesülnek.

Az Új Nemzeti Kiválóság Program 2016-os első kiírása óta, az Óbudai Egyetem hallgatói, doktorjelöltjei, oktatói és kutatói minden évben sikeresen pályázták meg a Felsőoktatási Alapképzés hallgatói Kutatói Ösztöndíjat, a Felsőoktatási Mesterképzés Hallgatói Kutatói Ösztöndíjat, a Felsőoktatási Doktori Hallgatói Kutatói Ösztöndíjat, a „Tudománnyal fel!” Felsőoktatási Doktorvárományosi és Posztdoktori Kutatói Ösztöndíjat és a Bolyai+ Felsőoktatási Fiatal Oktatói, Kutatói Ösztöndíjat.

Az ÚNKP hozzájárul az oktatói és kutatói utánpótlás megfelelő biztosításához és hazánk nemzetközi versenyképességének javításához.

Frissítve: 2024.05.10.