Ipari terméktervező mérnöki

A KÉPZÉSRŐL

Célunk olyan ipari terméktervező mérnökök képzése, akik képesek rugalmasan és hatékonyan reagálni a globalizálódó piacgazdaság kihívásaira. A jövő mérnökeinek, ipari szakembereinek és kutatóinak komplexen képzett, a változásokhoz könnyen alkalmazkodó, kreatív döntéshozókká kell fejlődni. Ezért az egyetemi oktatás és a tudományos továbbképzés célja nem a létező ismeretek és tudás egyszerű továbbadása, hanem az alkotó gondolkodás kifejlesztése.
A karok közötti szinergiára építve, közös, gyakorlatorientált projektekben formatervezési feladatok látvány- és prototípus terveinek megvalósítását tervezzük, a kreatív ipar bevonásával.
A végzett hallgatók felkészültek tanulmányaik doktori iskolában történő folytatására.

KINEK AJÁNLJUK?

A gépészmérnöki, a mechatronikai mérnöki, a könnyűipari mérnöki, az anyagmérnöki, a közlekedésmérnöki, a faipari mérnöki, a villamosmérnöki, az építőmérnöki, az építészmérnöki és a műszaki menedzser alapképzési szakokon végzetteknek ajánljuk.

KÉPZÉSI TERÜLET

műszaki

ELHELYEZKEDÉSI LEHETŐSÉGEK

Az e szakon végzett mérnökök mint önálló ipari terméktervezők vagy mint tanácsadók is tevékenykedhetnek. Mindezek mellett a végzett hallgató a szolgáltatói szférában és a közigazgatásban is el tud helyezkedni, ahol az ember-termék kapcsolathoz kötődő tudását és a termékek beszerzésében és felhasználásában szerzett jártasságát is tudja kamatoztatni.
A mesterszintű diplomával rendelkező terméktervező mérnöki iránt a gazdaság részéről folyamatosan nagy a kereslet, sokoldalú felkészültségük, jó kommunikációs készségük, rugalmasságuk és gyors alkalmazkodási képességük miatt.

FŐBB TANTÁRGYAK

Műszaki-tudományos, gazdasági, humán, nyelvi, formatervezői

SPECIALIZÁCIÓK

Termék- és arculattervezés

KÉPZÉSI SZINT

  • Mesterképzés (magister, master; rövidítve: MSc)

KÉPZÉS HELYSZÍNE

  • Budapest

KAR MEGNEVEZÉSE

  • Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar

KÉPZÉS NYELVE

  • Magyar

MUNKAREND

  • Levelező
  • Nappali

FINANSZÍROZÁSI FORMA

  • Állami ösztöndíjas
  • Önköltséges

KÉPZÉSI IDŐ

4 félév

DUÁLIS/KOOPERATÍV KÉPZÉS LEHETŐSÉGE

Kooperatív képzésre van lehetőség

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

KÉRDÉSED VAN A SZAKKAL KAPCSOLATBAN?

felveteli@rkk.uni-obuda.hu
Frissítve: 2023.11.02.