Könnyűipari mérnöki

A KÉPZÉSRŐL

A könnyűipari mérnöki szakon végzett mérnökök képesek a specializációjuknak megfelelő területen termékek tervezésére, gyártási folyamatok előkészítésére, irányítására és minden ezekkel összefüggő feladatra. Tudásukat a kapcsolódó alkalmazási területeken, például a kereskedelemben vagy akár az új mérnökgenerációk oktatásában is hasznosíthatják.
A duális diplomával rendelkező munkavállalók olyan vállalati és ágazati kapcsolati tőkét építhetnek ki tanulmányaik során, mely biztos alapja egy sikeres karriernek.
A végzett hallgatók felkészültek tanulmányaik doktori iskolában történő folytatására.

KINEK AJÁNLJUK?

Olyan érdeklődőknek, akik szeretnének dinamikusan fejlődő, innovatív területeken dolgozni, mint a csomagolóipar, nyomdaipar, papír- és papírfeldolgozó-ipar, minőségbiztosítás vagy a divattermék-ipar.

KÉPZÉSI TERÜLET

műszaki

KÉPZÉSI SZINT

  • Alapképzés (baccalaureus, bachelor, rövidítve: BSc)

KÉPZÉS HELYSZÍNE

  • Budapest
  • Székelyudvarhely

KAR MEGNEVEZÉSE

  • Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar

KÉPZÉS NYELVE

  • Magyar

MUNKAREND

  • Levelező
  • Nappali

FINANSZÍROZÁSI FORMA

  • Állami ösztöndíjas
  • Önköltséges

KÉPZÉSI IDŐ

7 félév

DUÁLIS/KOOPERATÍV KÉPZÉS LEHETŐSÉGE

Duális képzési formában

ELHELYEZKEDÉSI LEHETŐSÉGEK

A BSc szintű képzés elvégzése után két lehetőség közül is választhat egy immár végzett mérnök. Amennyiben tudását tovább szeretné mélyíteni, bekapcsolódhat számos, a lineáris képzés következő fázisát jelentő ún. MSc szintű képzésbe. Amennyiben kilépne a munkaerőpiacra, úgy kis- és közép-vállalkozások, valamint multinacionális cégek műszaki-gazdasági szakembereiként egyaránt megállják majd helyüket. Tevékenységükre a teljes termék-előállítási folyamatban (kutatás, tervezés, értékesítés, gyártás-előkészítés, irányítás) szükség van.

FŐBB TANTÁRGYAK

Matematika, informatika, műszaki kémia, mechanika, integrált irányítási rendszerek, méréstechnika, tervezéselmélet, folyamatszervezés, technológiaelmélet, szabályozás és vezérlés, közgazdaságtan, vállalatgazdaságtan, jogi ismeretek, logisztika, mérnöki kommunikáció, project menedzsment, műszaki rajz, környezettan

SPECIALIZÁCIÓK

Nyomtatott média-, csomagolástervezés és technológia specializáció
Minőségirányítási rendszerfejlesztő specializáció
Divattermék technológia specializáció

KÉRDÉSED VAN A SZAKKAL KAPCSOLATBAN?

felveteli@rkk.uni-obuda.hu
Frissítve: 2023.04.26.