Gazdaságinformatikus

A KÉPZÉSRŐL

A képzés célja gazdaságinformatikusok képzése, akik képesek az információs társadalom feltétel- és értékrendszerében a valós üzleti folyamatok, a folyamatokban rejlő problémák megértésére és megoldására; az értékteremtő folyamatokat támogató informatikai feladatok menedzselésére; az információtechnológia korszerű lehetőségeit kihasználva a szervezetek tudásbázisának és üzleti intelligenciájának növelésére, az infokommunikációs folyamatok és technológiák együttműködésen alapuló modellezésére, folyamatok szabályozására és tervezésére, a problémák feltárására, a problématér definiálására, alkalmazások fejlesztésére, működtetésére és a működés elvárt minőségnek megfelelő felügyeletére.
A duális diplomával rendelkező munkavállalók olyan vállalati és ágazati kapcsolati tőkét építhetnek ki tanulmányaik során, mely biztos alapja egy sikeres karriernek.
A végzett hallgatók felkészültek tanulmányaik mesterképzésben történő folytatására.

KINEK AJÁNLJUK?

Akit érdekel a vállalkozások működtetésének informatikai megoldásai, érteni akarják a gazdasági folyamatokat és kihívást látnak azok hatékonyságának javításában az informatikai rendszerek segítségével.

KÉPZÉSI TERÜLET

informatika

ELHELYEZKEDÉSI LEHETŐSÉGEK

A gazdaságinformatikus képzésen végzett hallgatók igen keresettek a munkaerőpiacon. Bármilyen méretű vállalkozásban képesek az informatikai rendszerek kialakítására, hatékony működtetésére például ezekben a munkakörökben: szoftverfejlesztő, programozó, számítástechnikai kutató, szoftverüzemeltető, rendszergazda.

FŐBB TANTÁRGYAK

Szoftvertechnológia, rendszerszervezés, ERP Rendszerek, információbiztonság, innovációmenendzsment és technológiai transzfer, startup projektek gazdasági támogatása, webprogramozás

SPECIALIZÁCIÓK

Üzleti elemző
Vállalatinformatikai

KÉPZÉSI SZINT

  • Alapképzés (baccalaureus, bachelor, rövidítve: BSc)

KÉPZÉS HELYSZÍNE

  • Budapest

KAR MEGNEVEZÉSE

  • Keleti Károly Gazdasági Kar

KÉPZÉS NYELVE

  • Magyar

MUNKAREND

  • Esti
  • Nappali

FINANSZÍROZÁSI FORMA

  • Állami ösztöndíjas
  • Önköltséges

KÉPZÉSI IDŐ

7 félév

DUÁLIS/KOOPERATÍV KÉPZÉS LEHETŐSÉGE

Duális képzési formában

KAPCSOLÓDÓ KÉPZÉSEK AZ ÓBUDAI EGYETEMEN

Mérnökinformatikus mesterképzés
Tanári [mérnöktanár [informatika]] mesterképzés
Vállalkozásfejlesztés mesterképzés

KÉRDÉSED VAN A SZAKKAL KAPCSOLATBAN?

info@kgk.uni-obuda.hu
Frissítve: 2024.01.18.