Campus Mundi

A Campus Mundi program a magyar felsőoktatás nemzetközi versenyképességének fejlesztését tűzte ki célul a 2016-2021 közötti időszakban. A program egyrészt a hallgatói mobilitást támogatja, másrészt a felsőoktatási intézmények nemzetközi szerepének, elismertségének növeléséhez járul hozzá. A program egy kiválósági program, melynek keretében a legjobb teljesítményt nyújtó hallgatók juthattak az Erasmus ösztöndíjnál magasabb támogatáshoz.

ÓE eredmények

A Campus Mundi program nyújtotta előnyökből az ÓE hallgatói is részesülhettek, részben tanulmányi célú mobilitás, részben szakmai gyakorlat megvalósítása révén. A program lehetőséget adott arra, hogy néhányan Európán kívül a világ más tájaira is eljuthassanak (Ausztrália, Dél-Korea, Vietnam).

A pályázat célja, hogy a hallgatók a külföldi fogadó intézménynél teljesített szakmai gyakorlatuk alatt tanulmányaikhoz szorosan kötődő szakmai tapasztalatokat, kompetenciákat és készségeket szerezzenek, melyek hazatérésüket követően a magyar munkaerőpiacon való elhelyezkedésben előnyt biztosítanak. A hallgatók bármely országban teljesíthetik szakmai gyakorlatukat. A Tempus Közalapítvány kuratóriuma a Campus Mundi pályázati felhívások módosításáról 2021. május 20-án döntött. Erasmus+ partnerországba történő kiutazáshoz változatlanul előfeltétel a minimum 15 kredit beszámítása, de ösztöndíj támogatás csak 1 hónapra adható; Erasmus programország esetén a feltételek nem változtak.

További információ

Miért érdemes pályázni?

Pályázati felhívás CM résztvevők részére – Kutatások, amelyeket a Campus Mundi inspirált

A Campus Mundi programban elért eredmények

Frissítve: 2022.11.22.