Jövőipari Tudományos és Innovációs Park – Zsámbék

A Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítvány, az Óbudai Egyetem és a zsámbéki önkormányzat együttműködésében olyan innovációs központ létrehozását tűzték ki célul, ahol a kutató-fejlesztők a jövő technológiáit kísérletezik és állítják elő a kiberbiztonság, 5G/6G, mesterséges intelligencia, orvostechnika, AR/VR, robotika területein. Mindezzel erősítve a hazai ipart és a környéken működő vállalatokat fokozva az egyetemi technológia transzfer tevékenységet hazánkban és külföldön.


A kormány által támogatott beruházás során barnamezős fejlesztés keretében a volt magyar laktanya területét hozzák rendbe. A jelenleg rendkívül elhanyagolt állapotban lévő, de kiváló iparfejlesztési lehetőségekkel rendelkező telek egyik fontos előnye, hogy jól megközelíthető helyen, a fővároshoz közel helyezkedik el.


A projekt hosszú távú célja a régió fejlesztése, amelynek érdekében beruházást támogató zsámbéki önkormányzat az Óbudai Egyetem tudományos aktivitását követve iparfejlesztést és társadalmi felzárkóztatást is megvalósíthat.


A projekt szakmai vezetője: Dr. Eigner György, a Neumann János Informatikai Kar dékánja

Honlap
Frissítve: 2024.05.10.