Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar

ELÉRHETŐSÉG

CÍM

1034 Budapest, Doberdó utca 6.

Hivatalos weboldalFacebook

TELEFON

Dékáni Hivatal
+36 (1) 666-5907
Dékáni Hivatal
+36 (1) 666-5905

A Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar (RKK) az egyetlen Magyarországon, amely mérnöki szintű képesítést kínál a könnyűipar hagyományos területein három magyar nyelvű BSc és két MSc program, továbbá két angol nyelvű BSC program keretében.

A kar több nemzetközi szervezet alapító tagja, rangos nemzetközi rendezvények szervezője és akadémiai csereprogramok résztvevője. Aktív együttműködést tart fenn a hazai és a nemzetközi tudományos élet résztvevőivel, és az ipari partnerekkel. A kar teljes állománya 48 fő, 24 oktatójából 23 minősített, így a kar minősítettségi aránya 96 százalék. A munkát tizenöt oktatási labor és hat kutatólaboratórium segíti.

A Médiatechnológiai és Könnyűipari Intézet (MKI) által gondozott könnyűipari mérnöki program a kreatív termékek és technológiák, minőségirányítási rendszerfejlesztő, nyomtatott média-csomagolástervezés és technológia szakterületen kínál specializációkat (régebbi nevükön szakirányok vagy modulok). A Terméktervező Intézet (TTI) által gondozott Ipari termék- és formatervező mérnöki szakon a hallgatók öltözék és kiegészítők, textil-enteriőr és csomagolástervezés specializációk közül választhatnak. A Környezetmérnöki és Természettudományi Intézet (KTI) képzései az előrejelzések figyelembe vételével hangsúlyt fektetnek korunk környezeti kihívásainak megoldására, ezért környezetirányítási rendszerek specializációt, továbbá környezetvédelem a közigazgatásban és zöldenergia specializációkat kínálnak.

A SZERVEZET FELÉPÍTÉSE

A SZERVEZET MUNKATÁRSAI

Név
Tisztség
kutatási dékánhelyettes
oktatási dékánhelyettes
dékáni hivatalvezető
Frissítve: 2021.05.12.