Az ÓE támogatásával rendezték meg idén a Birkózó MEFOB-ot!

Az Óbudai Egyetem társszervezője volt a 2024-es Birkózó Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságnak (MEFOB). Az esemény a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián (KIMBA) valósulhatott meg, ahol Prof. Dr. Kovács Levente az Óbudai Egyetem rektora köszöntötte beszédében a fiatal birkózókat, akik közt hárman is az Óbudai Egyetem színeiben indultak a versenyen. Őt követően Lőrincz Tamás olimpiai birkózó bajnok és a KIMBA szakmai igazgatója mondta el lelkesítő szavait.

Idén második alkalommal rendezték meg a Birkózó Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián. Az eseményen 19 egyetem, 129 versenyzőt indított a megmérettetésen. A birkózók közt hárman az Óbudai Egyetem képviseletében álltak ki a küzdőtérre: Hajduch Nándor, aki a magyar válogatottnak is a tagja, kötöttfogásban 2. helyezést, szabadfogásban 3. helyezést, Rusz Gergely szabadfogásban 4. helyezést és Bereczki Dominik szabadfogásban 4. helyezést értek el a versenyen.



Prof. Dr. Kovács Levente köszöntőbeszédében elmondta, nagyon büszke arra, hogy egyetemünk kiveheti a részét egy ilyen nagy volumenű sportesemény szervezéséből és bár ez az első ilyen alkalom, távol áll az utolsótól, hiszen 2026-ban a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel közösen tervezik megrendezni a Kajak-Kenu Egyetemi Világbajnokságot. A rektor fontosnak tartja, hogy a hallgatók pozitívan gondoljanak a sporttevékenységekre, ezért az egyetem, több száz sportolóját támogatja mind anyagilag, mind fizikailag, szellemileg. Ennek köszönhetően az egyetemi országos bajnokságok 90 százalékán képviseltetni tudja magát az egyetem. Kiemelte azt is, hogy kimagasló célnak tekinti az intézmény sportinfrastruktúrájának fejlesztését ennek fényében adtak át multifunkciós pályákat, a kollégiumoknak konditermet, illetve nemrég nyílt meg a Római Campus Sporttelep, ahol az egyetem polgárai számos sporttevékenységet űzhetnek az evezéstől a teniszig szabadon.

A rendezvény az Óbudai Egyetem, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia, a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség és a Magyar Birkózók Szövetsége közös szervezésében zajlott le.
Frissítve: 2024.05.06.

Legfrissebb cikkek