Mechatronikai és Innovációs Park – Székesfehérvár

Az Óbudai Egyetem és Székesfehérvár együttműködésében, az Alba Regia Műszaki Karon létrejön a Mechatronikai Tudományos és Innovációs Park.

A 30-35 milliárd forintos beruházás összekapcsolja az Óbudai Egyetem kutatás-fejlesztési lehetőségeit a város gazdasági szereplőinek erőforrásaival. A Székesfehérváron létrejövő mechatronikai park egyedülálló lesz az országban, és ezzel lehetőséget biztosíthatnak az ipari szereplőknek az egyetemen meglévő tudástöbblet átvételére.

Székesfehérváron a helyi adottságokból adódóan a robotikára és a mechatronikára és légiipari fejlesztésekre fókuszálnak.

Az egyetemi tudományos és innovációs parkok, illetve a piaci alapon szervezett technológiai parkok stratégiai ágazatként a jövő tudásalapú gazdaságának meghatározó elemei lesznek. Önökkel közös célunk lehet a versenyképes, új termékek és szolgáltatások létrehozása, a régió fejlesztése, az uniós források hatékony felhasználása. További célkitűzés, hogy a tudományos park az innováció központja legyen a jövő kreatív technológiái számára. A létesítmény egy helyen képviseli majd a magyar kreativitást és innovációt.

A projekt szakmai vezetője: Prof. Dr. Györök György, az Alba Regia Műszaki Kar dékánja

Honlap
Frissítve: 2024.05.10.