Oktatói mobilitás

Az oktatói mobilitás célja a szakértelem megosztása; új oktatási környezet megtapasztalása; új, innovatív pedagógiai és tanterv-összeállítási készségek és digitális készségek elsajátítása; kapcsolattartás külföldi munkatársakkal a program célkitűzéseinek elérését szolgáló közös tevékenységek kidolgozása céljából; a bevált gyakorlatok cseréje és az együttműködés fokozása a felsőoktatási intézmények között; a hallgatók jobb felkészítése a munka világára. Oktatási mobilitás keretében támogatható konferencián való részvétel is, amennyiben az oktató előadást vagy műhelymunkát tart. A kutatási mobilitás célja a közös kutatási projektek megvalósítása, nemzetközi kutatási együttműködések elmélyítése.

Megvalósítható tevékenységek:

  • oktatási tevékenység egy partneregyetemen (min. 2 nap, 8 óra) (prioritás);
  • kutatási tevékenység egy partneregyetemen (min 5 nap);
  • módszertani, szakmai kompetenciafejlesztő képzésen való részvétel, szakmai együttműködéseket előkészítő vagy azok fenntartását és fejlesztését segítő találkozón való részvétel, terepmunka (field work).

Pályázatot benyújtani a https://mobility.uni-obuda.hu oldalon, a Pannónia ösztöndíjprogramra, azon belül az adott mobilitástípusra (Pannónia scholarship for outgoing teachers, 2024. Autumn semester) kattintva kell.

Megvalósítási időszak

  • június 1. – 2025. január 31.

pályázati felhívás kétszer jelenik meg évente:

  • májusban az őszi félévben tervezett mobilitásokra,
  • novemberben a tavaszi félévben tervezett mobilitásokra.

A 2024. őszi mobilitásokra 2024. május 27-ig lehet regisztrálni. Bővebb információ és a mobilitások tervezésére és szervezésére vonatkozó alapelvek a Pályázati felhívásban találhatók.

Frissítve: 2024.05.10.