Az országban is egyedülálló képzés indul

Az Óbudai Egyetem három új szakot indít, illetve négy, már meglévő új helyszínen is elérhető lesz a felvételizők számára. Az országban elsőként, speciális szak, orvostechnikai mérnöki mesterképzés is indul a felsőoktatási intézményben.

- Élen járunk a gyakorlatorientál, ipari igényekre gyorsan reagáló oktatás fejlesztésére – jelentette ki Prof. Dr. Kovács Levente. Az egyetem rektora hozzátette: a hazai mérnökképzés leggyakorlatorientáltabb egyeteme vagyunk, az országban végzett mérnökök harmada nálunk szerez diplomát, kilencven százalékuk egy hónapon belül el tud helyezkedni.

Az egyetemen olyan új szakok indulnak, mint a kiberbiztonsági mérnöki, illetve kórháztechnikai és orvostechnikai mérnöki mesterképzés a Neumann János Informatikai Karon. (E két képzés annyira új, hogy csak a kiegészítő kötetben fog megjelenni legkésőbb 2023. január 31-éig.)

Geoinformatika mesterképzés (MSc) szak indul az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán 2023. szeptemberben. A Neumann Karon 2022 szeptemberében elindult a gazdaságinformatikus mesterképzés (MSc), 2023. februárban keresztféléves képzése is indul a szaknak.

Az Óbudai Egyetem képzési kínálata több vidéki helyszínnel is bővül idén szeptembertől. Mérnökinformatikus mesterképzés indul Székesfehérváron, az Alba Regia Műszaki Karon. (Ez a szak a Neumann Karon továbbra is elérhető, már meglévő képzés.) Villamos-üzemmérnöki alapképzést (BProf) indít a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Salgótarjánban. Gazdálkodási és menedzsment alap- (BSc) és vállalkozásfejlesztés mesterképzést (MSc) indít az ÓE Keleti Károly Gazdasági Kar Székesfehérváron.
Frissítve: 2023.01.27.

Legfrissebb cikkek