Kórháztechnikai és orvostechnikai mérnöki

A KÉPZÉSRŐL

Célunk olyan interdiszciplináris elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkező mérnökök képzése, akik az orvostechnikai iparban gyártmányfejlesztésben és minőségbiztosítási feladatokban képesek hatékonyan részt venni, valamint az egészségügyi ellátó intézmények üzemeltetését teszik lehetővé. A végzett hallgatók képesek lesznek a szakterületükön kutatási-fejlesztési feladatok ellátására és hasonló csoportok önálló irányítására, de ugyanakkor képesek az orvostechnikai műszerek és rendszerek és műszerek megismerése után az orvostechnikai eszközök forgalomba hozatalának folyamatában aktívan részt venni és dönteni, mellyel a szakhatósággal effektíven együttműködő felelős személyekké válnak, akik az orvostechnikai eszközgyártók és forgalmazók mérnöki munkáját segítik és a hatályos előírásokat betartják. Egyúttal, az egészségügyi intézmények rendszerfejlesztését és üzemeltetését mérnöki irányelvek mentén lesznek képesek hatékony mérnöki munkával, logisztikai és menedzsment stratégiákkal segíteni, ezzel elősegítve a modern kihívásoknak megfelelni tudó egészségügyi intézmények működését.
A végzett hallgatók felkészültek tanulmányaik doktori iskolában történő folytatására.

KINEK AJÁNLJUK?

Azoknak ajánljuk, akik el szeretnének mélyedni az orvosi technológiák fejlesztésében, egészségügyi intézmények üzemeltetésében, műszaki fejlesztésében. Orvostechnikai vállalatok dolgozóinak, egészségügyi intézmények dolgozóinak. Mérnököknek, akik speciális szaktudásra kívánnak szert tenni a kiberorvosi rendszerek területén.

KÉPZÉSI TERÜLET

Műszaki

ELHELYEZKEDÉSI LEHETŐSÉGEK

Orvostechnikai fejlesztő és gyártó vállalatok, Egészségügyi intézmények, Kutatóintézetek

FŐBB TANTÁRGYAK

Egészségügyi ismeretreprezentáció és modellezés; orvosi adatok gyűjtése, megjelenítése, képalkotók; orvosi adatok elemzése, feldolgozása, biostatisztika; információs rendszerek orvosi ápolási finanszírozási és kutatást segítő funkciói; orvosi készülékek gyártmányfejlesztése

SPECIALIZÁCIÓK

Orvostechnikai specializáció (OT)
Kórháztechnikai specializáció (KT)
Egészségügyi informatika specializáció (EÜI)

KÉPZÉSI SZINT

  • Mesterképzés (magister, master; rövidítve: MSc)

KÉPZÉS HELYSZÍNE

  • Budapest

KAR MEGNEVEZÉSE

  • Neumann János Informatikai Kar

KÉPZÉS NYELVE

  • Magyar

MUNKAREND

  • Levelező
  • Nappali

FINANSZÍROZÁSI FORMA

  • Állami ösztöndíjas
  • Önköltséges

KÉPZÉSI IDŐ

4 félév

DUÁLIS/KOOPERATÍV KÉPZÉS LEHETŐSÉGE

Kooperatív képzési formában

KÉRDÉSED VAN A SZAKKAL KAPCSOLATBAN?

Vörösné Dr. Bánáti-Baumann Anna
banati.anna@nik.uni-obuda.hu
Frissítve: 2023.11.02.