„A jövő energiája Minecraft tábor” – Nyári Gyerekegyetem

A természettudományok iránt érdeklődő felső tagozatos általános iskolásoknak és kis gimnazistáknak szervezett az Óbudai Egyetem nyári egyetemet. A tábor lehetőséget kínált a jelentkező fiataloknak arra, hogy az eddigi ismereteiket bővítsék, környezettudatos gondolkodásmódjukat fejlesszék, új tudományos területeket fedezzenek fel, valamint a megújuló energiák elméleti és gyakorlati megalapozásával gazdagodhassanak egy-egy turnus befejeztével – hangsúlyozta nyári egyetemet szervező ÓE STEAM Iroda vezetője, Kersánszki Tamás.

 

Ahhoz, hogy jól felkészült hallgatók kerüljenek az Óbudai Egyetem műszaki szakjaira, elengedhetetlen, hogy az általános és középiskolákból olyan diákok jelentkezzenek, akik már megalapozott természettudományos ismeretekkel rendelkeznek. A „Jövő energiája Minecraft tábor” – Nyári Gyerekegyetem azon új programok közé tartozik, amellyel az intézmény szeretné felhívni a 10-15 éves korosztályt a pályaválasztási lehetőségekre, és egyúttal megismertetni őket a mérnöki munka lehetőségeivel játékos környezetben. Egy kellemes játékos időtöltést és egyben egy aktív tanulási környezetet biztosítottunk a résztvevőknek, mellyel betekinthettek az egyes mérnöki területekbe és aktívan részt vehettek a virtuális város megalkotásában - tette hozzá Kersánszki Tamás.
A táborozók megépíthették a megújuló energiaforrásokat, kipróbálhatták a működésüket a Minecraft világában. Ezen kívül elektronikai laborban is tevékenykednek, ahol áramkört építettek napelem beépítésével. A tábor végén pedig, ellátogattak egy napelem parkba, ahol a tanultakat a valóságban is megfigyelhették – tájékoztatott az irodavezető.
A tábort Dr. Kertész Gábor, az ÓE Neumann János Informatikai Karának kutatási dékánhelyettese nyitotta meg, majd Márton Zoltán táborvezető ismertette a tábori programot, és köszöntötte a résztvevőket. A Minecraft-ért felelős oktató, Kirchhof Sándor volt, az elektronikai gyakorlatokat pedig a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar oktatója, Sándor Tamás vezette, két hallgatójának segítségével, Magócs Lászlóval és Németh Márkkal.

Dr. Kutor László, Neumann-díjas az IT Evolúció kiállításon belül minden olyan berendezést megmutatott a résztvevőknek, amely érdekelte őket a kiállító teremben.
A diákok a játékokon keresztül tanulhatták meg a megújuló energiafelhasználás alapvető ismereteit, ezzel támogatva a természettudományos készségét és a környezettudatos gondolkodásmódját. A nagy sikerre való tekintettel, jövőre az egyetem STEAM Irodája újra megszervezi a tábort!

Márton Zoltán (táborvezető) részletes beszámolója megtekinthető az alábbi linken:

https://stem.uni-obuda.hu/sikeresen-veget-ert-a-2022-es-nyari-gyerekegyetem/

 

 
Frissítve: 2022.08.16.

Legfrissebb cikkek