Több ezer érdeklődő az Educatio Kiállítás ÓE-standjánál

Minden eddiginél több érdeklődő, nagyobb stand és delegáció – röviden így jellemezhetjük egyetemünk részvételét a 24. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, amely január 11-től 13-ig tartott. A három nap alatt 230 fős, oktatókból, hallgatókból álló csapat népszerűsítette intézményüket, meglévő és új képzéseinket, amelyek iránt óriási volt az érdeklődés: több ezren tették fel kérdéseiket és kértek tájékoztatást. Nagy visszhangot keltett továbbá, hogy egyetemünk lesz idén az EFOTT Fesztivál házigazdája.



 

Tartalmas és rendkívül izgalmas három napon vagyunk túl. Az Educatio Kiállítás minden szempontból nagyon jól sikerült! – emelte ki Prof. Dr. Kovács Levente rektor. Hozzátette: bejelenthettük, hogy mi leszünk az idei EFOTT házigazdái. Kollégáink sikeres előadásokat tartottak egyetemünkről, a nemzetközi programunkról és az innovációs kultúrát erősítő tőketársaságunkról. Standunknál több ezer látogató fordult meg. Csak a nyereményjátékunkon 4200 résztvevőt regisztráltak. Mindenkinek köszönöm a háromnapos helytállást, a rengeteg szervezést, előkészületet, a pontos és precíz munkát! Ismét bizonyítottuk, hogy nálunk a tehetség és a siker mellett a legfontosabb érték a közösség!



A háromnapos felsőoktatási seregszemlén a továbbtanulni szándékozók teljes körű tájékoztatás kaphattak a képzésekről, szakokról, az új pontszámítási rendszerről, az ösztöndíj-, valamint a kollégiumi lehetőségekről, közösségi életről, hallgatóinktól, oktatóinktól, dékánjainktól. Az eseményen az ÓE rektorhelyettesei, az Oktatási Főigazgatóság munkatársai is részt vettek. Több, mint 200 fős csapatunk erős közösségi szellem mentén nagy összefogással dolgozott egyetemünk népszerűsítésén.



Dr. habil. Rácz Ervin oktatási rektorhelyettes intézményük eredményeiről, a képzési lehetőségekről tartott előadást. Szót ejtett a széleskörű képzési kínálatról, az élmény alapú oktatásról, a kiemelt tehetséggondozásról, ismertette az újonnan megjelenő szakokat. Hangsúlyozta az F-tanterv jelentőségét is, amely segíti a középiskolai és egyetemi szintű követelmények közötti szakadék áthidalását. Mint mondta, az itt tanuló fiatalok versenyképes tudásra és diplomára tehetnek szert, többek közt műszaki, informatikai, természettudományi és gazdasági tudományterületen.



Óriási volt az érdeklődés az Egyetem standjánál

Standunknál nagy népszerűségnek örvendtek a diákok körében - sok egyéb mellett - a robottechnológiai bemutatók, az e-sport-pont és a nyereményjáték. A Neumann János Informatikai Kar Unitree 02 robotkutyája az eseményen debütált. A Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar hallgatói által tervezett ruhák is sokak érdeklődését felkeltették.



Az érdeklődőket a bejáratnál a „mini buli passzázsban” DJ-vel, meleg teával és ropogtatni valóval várták hallgatóink. Az Óbudai Egyetem Nonprofit Kft. és a Hallgatói Önkormányzat képviselői így összegezték a három napban történteket: „rengeteg érdeklődő jött oda hozzánk. Sokat beszélgettünk, nevettünk, útba igazítottunk és tanácsokat adtunk.



A diákok azt is megtudhatták, számukra milyen fejlődési, kutatási lehetőséget kínál az Egyetemi Kutató és Innovációs Központ és az ÓE három Science Parkja.



Hild Imre képviselte egyetemünket az Educatio Kiállításon tartott Felsőoktatási-vállalati együttműködések dimenziói konferencián. Az Óbuda Uni Venture Capital Zrt. vezérigazgatója az Óbudai Egyetem dinamikusan fejlődő innovációs stratégiáját mutatta be. Kiemelte: fontosnak tartják a kutatók, oktatók, tehetséges hallgatók ötleteinek felkarolását, megvalósításának elősegítését, előtérbe helyezve a hatékony kommunikációt, hogy a fiatalok lássák, milyen úton tudnak elindulni a startup világába. A konferencia során bemutatták a felsőoktatás és a vállalati szféra együttműködésének sokszínűségét, ezzel inspirálva a résztvevőket a meglévő kapcsolatok kibővítésére és új együttműködések létrehozására.

Az Innovation HUB workshopján Hild Imre mellett Dr. Galambos Péter, az EKIK főigazgató-helyettese vett részt a kerekasztal beszélgetésen, melynek középpontjában az állt, miként tud a magyar egyetemi szféra minél több innovatív projektet támogatni. Az OUVC standjánál Árvai Csaba, Vert Máté és Juhász László várta az érdeklődőket.



Bial Tibor Nemzetközi főigazgató az Óbudai Egyetem – a múlt év végén, a kormány által indított - Pannonia Programban tervezett részvételről tartott előadást. Elmondta: a Kulturális és Innovációs Minisztérium Innovációért és Felsőoktatásért felelős Államtitkársága és a Tempus Közalapítvány által biztosított támogatási keretben pályázatot hirdet nemzetközi hallgatói, oktatói, kutatói és munkatársi mobilitások megvalósítására a világ bármely felsőoktatási intézményébe. Utalt Prof. Dr. Kovács Levente rektor korábban indult kezdeményezésére (amely a programtól függetlenül valósul meg), hogy százszázalékos kreditelismeréssel és havi plusz száz euróval támogatja az Óbudai Egyetem minden külföldi mobilitási programban részt vevő hallgatóját. Kiemelte: az egyetem vezetése növelni szeretné a nemzetközi partner intézmények számát a program révén. A mobilitási lehetőségek tekintetében a pályázati program az egyetemi polgárok tanulmányi, kutatási vagy oktatási célú mobilitását, szakmai gyakorlatát, részképzését támogatja.



A felvételi előtt állók honlapunkon találnak bővebb információt (https://felveteli.uni-obuda.hu/) ahol pontkalkulátor is segíti az előzetes pontszámítást https://felveteli.uni-obuda.hu/kalkulator/.

A nemzetközi szakkiállításon a felsőoktatási újításokról, módszerekről értesülhettek a továbbtanulás előtt álló diákok, pedagógusok, intézményvezetők, akik az előadások és a standokon elérhető információk segítségével átfogó képet kaphattak a magyar felsőoktatás jövőjéről. Az Education 60 ezren vettek részt. A látogatókat 150 kiállító várta, a hazai felsőoktatási intézmények jelentek meg a legnagyobb számban és méretben.

Frissítve: 2024.02.01.

Legfrissebb cikkek