Az Óbudai Egyetem is képviseltette magát az Egyetemek Regattáján

Az Óbudai Egyetem csapata nyolcadik helyezést ért el az Evezős Európa-bajnokság társrendezvényén, a Gránit Bank Egyetemek Regattáján. A szegedi, Maty-éri Nemzeti Kajak-kenu és Evezős Olimpiai Központ április 25. és 28. között adott otthont az Evezős Európa-bajnokságnak. Az esemény 34 ország több mint 600 sportolójának részvételével zajlott le, akik 32 versenyszámban mérték össze erejüket.

A világban sok országban nagy tradíciója van az egyetemi evezésnek, így Magyarország is ebbe csatlakozott be a most először megrendezett Egyetemi Regattával. A versenyen kiváló eredmények születtek, a legnagyobb öröm mégis az, hogy a fiatal magyar hallgatók közül ennyien érdeklődnek az evezőssport iránt és az ország egyetemei közül nyolc intézmény is ki tudta állítani a részvételhez szükséges nyolcfős csapatot.



A nyolc hazai egyetem összecsapásakor pazar hangulat uralkodott a lelátón, ahol a hazai közönség hangosan biztatta a hallgatókat. Az első helyen a Budapesti Műszaki Egyetem csapata végzett, a második helyet a Széchenyi István Egyetem versenyzői szerezték meg, harmadikként pedig a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói értek célba. Az Óbudai Egyetem nyolcadik helyezést ért el, csapatunk: Válint Adél, Válint Zita, Potyondi László, Korb Zsombor, Tóth Benedek, Bereczki Dominik, Reményi Benedek, Varga Miklós, kormányos. Fülöp Adrienn részvételével. További helyezettek: Szegedi Tudományegyetem, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, valamint a Semmelweis Egyetem.



A csapatok az eredményhirdetést követően közös tortázással ünnepeltek.

 
Frissítve: 2024.04.29.

Legfrissebb cikkek