Számítógép-hálózati szakmérnök/szakember

KÉPZÉS ÁLTALÁNOS LEÍRÁSA, KÉPZÉSI CÉL

A számítógépes hálózatok világméretű elterjedését figyelembe véve célunk olyan szakmérnökök/szakemberek képzése, akik képesek a gazdaság, a pénzügy, az államigazgatás területén telepíteni kívánt hálózatok tervezésére, működtetésére, továbbá rendszer-adminisztrátori, supervisori feladatokat is elláthatnak. A tananyagot folyamatosan fejlesztjük. A számítógép-hálózati szakmérnök/szakember képzésen mostanában végzettek ismerik a korszerű hálózatok rendszertechnikáját, operációs rendszereit, a hálózatok működését, a hálózati információ-szolgáltatás és információ-feldolgozás módszereit. Jártasak a hálózatok üzemeltetési és biztonsági kérdéseiben. Megismerkedtek az IoT, a GRID rendszerek és a felhők elveivel.

KINEK AJÁNLJUK?

A képzésben legalább BSc, vagy ezzel egyenértékű (korábbi) mérnöki/informatikus végzettséggel rendelkező műszaki szakemberek vehetnek részt. (szakmérnök)
A képzésben legalább BSc, vagy ezzel egyenértékű (korábbi nem mérnöki/informatikus) végzettséggel rendelkező hallgatók vehetnek részt. (szakember)

KÉPZÉSI TERÜLET

műszaki

KÉPZÉSI SZINT

  • Szakirányú továbbképzés

KÉPZÉS NYELVE

  • Magyar

MUNKAREND

  • Levelező

KÉPZÉSI IDŐ

3 félév
levelező munkarend: 360 óra

KÉPZÉS HELYSZÍNE

  • Alba Regia Műszaki Kar
  • Székesfehérvár

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Dr. Nagy Rezső
nagy.rezso@amk.uni-obuda.hu
+36203607603

Major-Perlaki Andrea
perlaki.andrea@amk.uni-obuda.hu
+3622200419
http://www.amk.uni-obuda.hu/index.php/hu/felvetelizoknek/26-szamitogepes-halozatok-szakmernok
Frissítve: 2022.11.29.