Oklevelet nyert az ÓE a Lélekmozgató pályázaton

Az Óbudai Egyetemet a 2024 februári Magyar Parasport Napja (MPN2024) Lélekmozgató Programbeszámoló pályázatára beküldött kiemelkedő pályaművéért a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége díjazásban részesítette.

Idén immár 7. alkalommal rendezték meg a Magyar Parasport Napját február 22-én, ahol a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) szervezésében megünnepelték a magyar parasportot és annak képviselőit, továbbá, felhívták a figyelmet a kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolókra, a sport rehabilitációs értékére és embert formáló erejére. Lélekmozgató Programbeszámoló címmel hirdettek egy pályázatot, melyben az ország nevelési, oktatási intézményei, egyetemei, önkormányzatai, sportegyesületei, szociális és gyermekvédelmi intézményei, civil szervezetei, illetve a határon túli magyar tanítási nyelvű iskolák vehettek részt.
Az Óbudai Egyetem vezetése elkötelezett a sokszínűség és a befogadás mellett kiemelten fontos számukra az esélyegyenlőség megteremtése. Az intézmény kötelékében többen sportolnak versenyszerűen paralimpiai számokban, kiváló eredményekkel.

A pályázat zsűrije, melynek szakértő tagjait a Magyar Paralimpiai Bizottság és a FODISZ kérte fel, a beérkező 900 munkából a legkiválóbb 40 programbeszámolóját díjazta névre szóló elismerő oklevéllel és értékes Decathlon sporteszközvásárlási ajándékkártyával.

A Lélekmozgató program hosszútávú célja, hogy segítse a fogyatékossággal élők társadalmi integrációját és hogy minél több programon keresztül közelebb kerüljenek a különböző egészséges korosztályok a fogyatékossággal élőkhöz és mindennapjaikhoz.

 

Az Óbudai Egyetem két paralimpiai sportoló munkatársával, Szabó Zitával és Matskássy Pállal készült interjúnk itt olvasható:
https://uni-obuda.hu/2024/02/22/szivosnak-kitartonak-kell-lenni-es-sohasem-feladni/
https://uni-obuda.hu/2024/02/28/engedd-hogy-gyozzek-de-ha-nem-gyozhetek-hadd-kuzdjek-batran/
Frissítve: 2024.05.30.

Legfrissebb cikkek