További tájékoztatás a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről

A veszélyhelyzet és a napokban közzétett hivatalos tájékoztatók kapcsán számtalan kérdés érkezett a hallgatóktól, szülőktől. Ezekre válaszolva az Óbudai Egyetem vezetése az alábbi tájékoztatást adja.

A tanításról, távoktatásról


Az Egyetem vezetése mindent elkövet annak érdekében, hogy a hallgatókat ne érje hátrány a kialakult helyzet miatt.

Az Óbudai Egyetemen 2020. március 23-tól folytatódik az oktatás az eredeti órarend szerinti ütemezéssel, de távoktatási munkarendben. A hallgatók az Egyetem Moodle rendszerében felvett kurzusaikban 2020. március 20-ig kapnak részletes tájékoztatást az új munkarendnek megfelelően módosított évközi követelményekről és a rendelkezésre bocsátott tananyagokról. Az Egyetem vezetése arra kéri az érintetteket, hogy folyamatosan figyeljék az egyetemi és kari honlapokat, valamint a Neptunban küldött üzeneteket is!

Az Egyetemi Könyvtárról


Az érvényben lévő járványügyi helyzethez kapcsolódó utasításokhoz és intézkedésekhez igazodva 2020. március 16-tól határozatlan ideig zárva tartanak az Egyetemi Könyvtár olvasótermei. A könyvek kölcsönzése és visszavitele szünetel. A könyvek online hosszabbítására továbbra is lehetőség van. A rendkívüli zárva tartás ideje alatt a könyvtári rendszer késedelmi díjat nem számol fel. A Könyvtár online, illetve távolról elérhető szolgáltatásai továbbra is rendelkezésre állnak. Többek közt: online és telefonos tájékoztatás; tudományos adatbázisok és e-book gyűjtemények távoli elérése; szakirodalmi ajánlók; kutatás-módszertani, hivatkozáskezelési tanácsadás; segítségnyújtás irodalomkutatáshoz (szakdolgozat, diplomamunka), plágiummal, plágiumellenőrzéssel kapcsolatos tájékoztatás. A felsorolt szolgáltatások elérhetők az Egyetemi Könyvtár weboldalán keresztül.

A szakmai gyakorlatról és a duális kooperatív képzésről


Amennyiben a szakmai gyakorlat - duális, kooperatív, tanítási gyakorlat, összefüggő féléves gyakorlat stb.- intézményen kívül történik és a munkavégzést a munkahely nem tiltja, a teljesítése kötelező. Bármilyen okból a külső gyakorlat nem teljesíthető, a hallgató köteles haladéktalanul jelezni az Intézetének.

A tornatermekről


Az Óbudai Egyetem tornatermeit a veszélyhelyzet ideje alatt sem külső bérlők, sem hallgatók nem használhatják.

A hallgatói ügyekről - ügyintézésről


A hallgatói ügyeket a veszélyhelyzet ideje alatt az Egyetem kizárólag elektronikus úton intézi. Mivel a veszélyhelyzet végének időpontja bizonytalan, az Egyetem a szorgalmi és vizsgaidőszak, a záróvizsga időszak, továbbá az átsorolás rendjét később szabályozza, a jövőben megjelenő jogszabályoknak megfelelően.

A diákigazolványok érvényességéről


A 2020. március 31-én lejáró diákigazolvány matricák érvényességét meghosszabbították a veszélyhelyzet végét követő 15. napig. Az ITM rendelkezése szerint a diákigazolványok elfogadása problémamentes lesz a tömegközlekedési eszközökön.
Frissítve: 2020.10.14.

Legfrissebb cikkek