Józsefváros polgármesterével egyeztetett Földesi Gabriella kancellár

Dr. Sára Botond polgármester hivatalában fogadta az Óbudai Egyetem kancellárját, ahol lehetőség nyílt az ismerkedésre, a lehetséges közös célok bemutatására és az egységes óbudai campus fejlesztési elképzeléseinek megvitatásra.  
Józsefváros a belvároshoz közvetlenül kapcsolódó városrész, mely közlekedési, kulturális és turisztikai szempontból is kiemelkedő része a fővárosnak. A negyed, egyben Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő kerülete, ahol tizenhárom egyetem tizenöt kara működik, így több ezer hallgató tölti itt mindennapjait.


A nyolcadik kerületben működik az Óbudai Egyetem két kara, a Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai, valamint a Keleti Károly Gazdasági Kar, így Intézményünk számára fontos megtalálni a kerület vezetésével a kooperációs lehetőségeket. A városrész vezetése kiemelten fontosnak tartja a kerületben lévő felsőoktatási intézmény működését, ezért örömét fejezte ki a találkozó létrejöttével kapcsolatban.Az egyeztetés során Kancellár Asszony többféle együttműködési lehetőséget is felvázolt, melyek előnyösek mindkét fél számára. Dr. Sára Botond polgármester úr kijelentette, hogy többek közt szívesen veszik és támogatják a fiatalok által fejlesztett alkalmazásokat, olyan innovatív termékek létrehozását, melyek a kerületi lakosság számára helyben is hasznosulhatnak. Az Egyetem falai között létrejött kutatási eredmények gazdasági hasznát szeretnék helyben realizálni, ezért kutatásfejlesztési projektek megvalósítására együttműködési megállapodást kívánnak kötni az Óbudai Egyetemmel. Támogatják a Smart City programot is, melynek központjában az a kérdés áll, hogy miként lehet városainkat érdekesebb, biztonságosabb és szebb hellyé tenni a világítás új technológiáival. A találkozó során az egységes óbudai campus fejlesztési kilátásait is megvitatták.


A Polgármester, a jövőben is támogatásáról biztosította Kancellár Asszonyt. Megbeszélésük során megerősítette, hogy elkötelezett a tartós, hosszú távú együttműködések kialakításában az Egyetemmel.
Frissítve: 2019.06.21.

Legfrissebb cikkek