Események betöltése

Kiberbiztonsági kutatások a SOC-ban

Kezdés

2022.11.17. 14:00

Vége

2022.11.17. 17:00

Helyszín

Helyiség

F09

Feltételek

díjmentes

Az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai kara „Kiberbiztonsági kutatások a SOC-ban” címmel workshop-ot szervez, melyen bemutatja a hallgatói csapatok fejlesztési és kutatási irányait a kiberbiztonság területén.
A biztonsági műveleti központ (Cecurity Operation Center, SOC) általában egy intézményi vagy vállalati hálózaton belül létrehozott biztonsági szakértőkből álló csoport, amely a megfelelő technológiák és módszerek kiaknázásával, valamint a hálózati forgalom és naplóadatok elemzésével a kibertámadásokkal szembeni védelemért felel. Az alkalmazott módszerek és eszközök azonban nagymértékben befolyásolhatják a védelem hatékonyságát, ami az egyre rejtőzködőbb és kifinomultabb támadókkal szemben elengedhetetlen igény. A kutatások célja a SOC-ban alkalmazható eszközök és módszerek fejlesztése és optimalizálása annak érdekében, hogy a rohamosan fejlődő támadási technikákkal szemben valós időben és hatékonyan vegyék fel a versenyt.
A workshop-ra minden érdeklődőt és a kapcsolatok jegyében minden hasonló témában kutatót mind előadóként, mind résztvevőként szeretettel várunk.
A workshop programja, fő témakörei:
1. Egyetemi SOC fejlesztése – kihívások egy SOC-ban
2. Támadási gráfok alkalmazhatósága a SOC-ban
3. Honeypotok optimalizálása „Capture the flag” versenyeken keresztül
4. Támadások szimulálása és dektektálása
5. Autóelektronikai hálózatok kiberbiztonsága
6. 5G kiberbiztonság

 

https://soc.uni-obuda.hu/esemenyek/workshopok/MTU2022/kiberbiztonsagi_kutatasok_a_soc-ban

Frissítve: 2022. 11. 02.