Generációs különbségeket átívelő előadás a Bánki Karon

Új utakat és módszereket igyekeznek találni az egyetemi hallgatók hatékonyabb megközelítéshez a Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar Hallgatói Jólléti programjában. Ezúttal Princz Andrea kutató, tanácsadó és pszichológus a generációs diverzitásról tartott interaktív előadást az elsőéves energetika és gépészmérnök szakos hallgatóknak szeptember 26-án. A cél az, hogy az egyetemi oktatók jobban megértsék a hallgatókat, a fiatalok generációját, és viszont, hogy ezáltal az oktatás még zökkenőmentesebbé váljon.

Az előadás kiemelt témája többek közt a makró- és a mikrokörnyezet értékrendszerünkre gyakorolt hatása volt, emellett szó esett a genetikai befolyásoltságról is. A hallgatók az eltérő generációk gondolkodásának, értékrendjének különbségeiről, életminőségéről, életkörülményeiről, szokásairól, személyiségük alakulásának okairól tudhattak meg olyan részleteket, amelyekkel hétköznapi életük során nem feltétlenül találkoznak.



Márciusban a népszerű generációkutató, Steigervald Krisztián tartott érdekes és szórakoztató előadást „Generációs hídépítés - utak és módszerek az egyetemi hallgatók hatékonyabb megközelítéséhez” címmel, ugyancsak nagy érdeklődés mellett. Az előadássorozat következő vendége Balogh Levente, a Szentkirályi Magyarország alapító tulajdonosa lesz.

Frissítve: 2024.09.30.

Legfrissebb cikkek