Szenes Katalinra emlékezünk

Elhunyt Dr. Szenes Katalin, az Óbudai Egyetem címzetes egyetemi docense, az Alkalmazott Informatikai és Alkalmazott Matematikai Doktori Iskola oktatója.

Dr. Szenes Katalin 1998-ban az országban elsőként indította el az informatikai ellenőrzés és biztonság oktatását az akkori Kandó Kálmán Főiskola Matematika és Számítástechnika Intézetében. Szakterületét lelkesen gondozta, fejlesztette, munkájának eredménye egy informatikai biztonság szakirány kidolgozása lett.

Dr. Szenes Katalin országosan elismert informatikai biztonsági szakértő volt. Jelentős szakmai tapasztalattal rendelkezett, több bank informatikai biztonsági vezetője volt. Jelentős szerepe volt a CISA (Certified Information Systems Auditor) hazai elterjesztésében is. Aktív résztvevője volt a hazai információbiztonsági közéletnek, konferenciákat szervezett, számos hazai és nemzetközi konferencián adott elő. Kiemelkedő szakmai tevékenységéért több díjban részesült, legutóbb az ISC2 Nonprofit Kiberbiztonsági világszervezet „Senior Professional Award” -dal tüntette ki.

Aktivitását, lelkesedését, széleskörű szakmai ismereteit nagyra becsülték kollégái.

Nyugodjék békében!

 
Frissítve: 2024.09.20.

Legfrissebb cikkek