Innováció és Kreativitás a Felhőben: A Jövő IT-tehetségei Versenyeztek

Az Óbudai Egyetem adott otthont az Aruba Cloud, Európa vezető felhőszolgáltatója innovatív programozói versenyének, az Aruba Cloud Hackathon-nak szeptember 14-én és 15-én, hogy ezáltal járuljanak hozzá a magyarországi IT-tehetségek felfedezéséhez és fejlesztéséhez. A 24 órás megmérettetésen a felsőoktatásban tanuló hallgatók mérhették össze tudásukat és kreativitásukat, miközben izgalmas feladatok megoldásán dolgoztak. Egyetemünket az Alba Regia Kar Syntax nevű csapata képviselte.

Az eseményen a résztvevőknek komplex feladatot kellett megoldaniuk az Aruba Cloud felhős környezetében. Ennek középpontjában egy olyan Parancssori Felület (CLI) program fejlesztése állt, amely az Aruba Cloud szolgáltatásaival a biztosított Alkalmazásprogramozási Felületek (API-k) segítségével kommunikál. A Hackathont idén is nagy érdeklődés kísérte, több mint 80 hallgató adta le regisztrációját, végül 13 csapat küzdött meg a kihívásokkal, és fejezte be sikerrel a versenyt. Az Óbudai Egyetemet az Alba Régia Kar Syntax nevű csapata képviselte.



Az ArubaCloud Hackathon egy kiváló lehetőség a fiatal fejlesztők számára, hogy megmutassák tehetségüket, és kapcsolatba lépjenek az iparág vezető szakembereivel. Örülünk, hogy ilyen nagy érdeklődés övezi a versenyünket, és büszkék vagyunk arra, hogy hozzájárulhatunk a magyarországi IT-képzés fejlesztéséhez.

A győztes csapat, a Second Chance (Szegedi Tudományegyetem) lett. A második helyen a Boss Mode (Budapesti Corvinus Egyetem) végzett, míg a harmadik helyet a Byte (Budapesti Gazdasági Egyetem) szerezte meg.

 
Frissítve: 2024.09.20.

Legfrissebb cikkek