A tudósok elitklubjában az ÓE kutatói

Az Óbudai Egyetem kutatói közül évről évre egyre többen kerülnek be a kaliforniai Stanford Egyetem idézettségi rangsorába. A világ tudósainak 2024-ben legtöbbet citált kutatói között van Prof. Dr. Kovács Levente, az ÓE rektora, Prof. Dr. Haidegger Tamás, az Initium Zrt. Vezérigazgatója, Dr. Prof. Dr. Fodor János, az ÓE 2016-ban elhunyt rektora, Prof. Dr. Szilágyi László, Dr. Amir Mosavi, akik mind a Neumann János Informatikai Kar oktatói is egyben, Dr. habil Garai-Fodor Mónika, a Keleti Károly Gazdasági Kar (KGK) dékánja, Dr.habil. Csiszárik-Kocsir Ágnes,a KGK dékánhelyettese, a valamint Prof. Dr. Telegdi Judit, az ÓE professor emeritája és Dr. Horváth Ildikó.

A Stanford Egyetem több mint 100 ezer kutató – hozzávetőleg a világ tudósainak két százaléka – eredményeit tartalmazó adatbázist jelentet meg, amely szabványosított információkat szolgáltat az idézésekről, a h-indexről, a társszerzőséggel korrigált hm-indexről, a különböző szerzői pozíciókban lévő dolgozatokra vonatkozó idézésekről. Külön adatok jelennek meg a pályafutáson átívelő és az egyéves hatásra vonatkozóan.
A listát két változatban tették közzé idén is, a 2024-ben legtöbbet idézett kutatók sora mellett, a tudósok teljes tudományos pályafutását figyelembe véve a 2024 végéig tartó kumulatív hatást értékeli. Figyelembe veszi az összes publikációjukat és az idézéseket, amelyeket ezek a munkák az idők során gyűjtöttek. Ebben a rangsorban hét az Óbudai Egyetemhez köthető tudós kapott helyett: Prof. Dr. Kovács Levente, Prof. Dr. Rudas Imre, az ÓE alapító rektora, Prof. Dr.  Haidegger Tamás, Prof. Dr. Várkonyi-Kóczy Annamária, az Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanács elnöke, Prof. Dr. Fodor János, Prof. Dr. Szilágyi László és Dr. Amir Mosavi.

Az Óbudai Egyetem kiválósági programjának distingushed professzorai közül két ausztrál tudós, Amir Gandomi és Seyedali Mirjalili is felkerült a világ legtöbbet idézett kutatóinak stanfordi listájára.
Frissítve: 2024.09.19.

Legfrissebb cikkek