Egyetemünk is bemutatkozott Kína legnagyobb innovációs fórumán

Magyarország volt a díszvendége a 17. sanghaji Pujiang Innovation Forumnak. A program keretében bemutatkozott a magyar tudományos és innovációs szektor színe-java, így ünnepelve a magyar-kínai diplomáciai kapcsolatok 75 éves évfordulóját. Az Óbudai Egyetemet Prof. Dr. Galambos Péter innovációért felelős rektorhelyettes képviselete.

A rendezvényen a világ számos, az innovációs szektorban érdekelt, magas rangú szakembere vett részt, köztük kormányzati képviselők, innovátorok, neves kutatók. Prof. Dr. Galambos Péter is résztvevője volt annak a mintegy 30 fős csoportnak, melynek tagjai a hazai egyetemi, kutatói szférát képviselték a szakpolitikusokból, tudósokból, vállalati és egyetemi vezetőkből álló küldöttségben.



A rendezvényen tartott előadása mellett látogatást tett a kínai tudományos és innovációs élet több fontos helyszínén, köztük a Sanghaji Egyetem kampuszán és a Zhangjiang Hi-Tech Park létesítményeiben is, ahol együttműködési lehetőségekről folytattak egyeztetéseket a magyar küldöttség tagjai. A fórum egyik kiemelt témája volt az egészséges élet, a magyar orvos- és egészségtudományi kutatások, valamint innovációk bemutatása.



A részvételei lehetőséget a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatta.
Frissítve: 2024.09.19.

Legfrissebb cikkek