A pozsonyi STU díszdoktora lett Prof. Dr. Kovács Levente

A két egyetem tudományos kapcsolatainak erősítéséért, előremutató kutatói tevékenységéért a Pozsonyi Szlovák Műszaki Egyetem (STU) díszdoktori elismerését vehette át az Óbudai Egyetem rektora, Prof. Dr. Kovács Levente Prof. Dr. Oliver Moravčík rektortól az STU szeptember 16-i tanévnyitóján. Az eseményen részt vett Tomáš Drucker a szlovák kormány oktatásért és kutatásfejlesztésért felelős minisztere.

A pozsonyi egyetem Tudományos Tanácsa a Doctor Honoris Causa (DHC)címmel azokat hazai és külföldi személyiségeket ismeri el, akik hozzájárultak az oktatás, tudomány, művészet vagy politika fejlődéséhez, és nemzetközileg elismert szakértők — hangzott el a kitüntetés átadásakor.



A méltatásban ismertették Prof. Dr. Kovács Levente szakmai pályafutását kiemelve a személyre szabott gyógyítás és a kiberorvoslás területén elért nemzetközi összetekintésben is kimagasló eredményeit.



A díszdoktori címmel mindemellett elismerték az Óbudai Egyetem rektorának a két egyetem, valamint a magyar-szlovák tudományos és mobilitási kapcsolatainak erősítésért tett erőfeszítéseit. A V4-régió akkor lehet erős, ha a tudományos és felsőoktatási területet a nyitottság és az együttműködés jellemzi — hangsúlyozta Prof. Dr. Kovács Levente a kitüntetés átvételét követően.



Az oktatói, kutatói és diákcsereprogramok további fejlesztése mellett a nemzetközi rangsorokkal kapcsolatos tapasztalatok megosztása is példamutató az ÓE és az STU együttműködésében. Az Óbudai Egyetem rektora kifejtette: a nemzetközi kapcsolatok erősítését nemcsak a tudományos — közös konferenciák és publikációk szervezésével —, hanem a hallgatói szinten is fontosnak tartják, ezért is nagyon fontos, hogy az STU az elsők között jelezte, hogy a Pannónia Program keretében is folytatja az együttműködést az Óbudai Egyetemmel.



Prof. Dr. Kovács Levente mellett díszdoktori címet vehetett át az STU vendégprofesszora Prof. Dr. Zenno J. Pudlowski Ausztráliában élő lengyel származású tudós, a Melbourne-i székhelyű Nemzetközi Mérnöki és Technológiai Intézet (WIETE) igazgatója.

Frissítve: 2024.09.16.

Legfrissebb cikkek