Pótfelvételi: minden eddiginél több hallgató jutott be az Óbudai Egyetemre

Az általános eljárás és a pótfelvételi adatait összesítve minden eddiginél többen, közel 4300-an kezdhetik meg tanulmányaikat az Óbudai Egyetemen. Idén 442 diák nyert felvételt a pótfelvételi eljárás során. Új szakokat és helyszíneket is meghirdettünk, így energetikai mérnöki alapképzésre, valamint szerkezet-építőmérnöki, fenntarthatósági energetikai mérnöki, marketing mesterszakra is jelentkezhettek a diákok – tájékoztatott Prof. Dr. Kovács Levente, az egyetem rektora, aki emlékeztetett: Soha ennyi hallgatót nem vett még fel az egyetem fennállása óta, úgy, hogy tartottuk a minőségi követelményeket.

Idén az általános és pótfelvételi számait összesítve, az Óbudai Egyetem 14 éves fennállása óta, a legtöbben, több mint 4200 fiatal kezdheti meg tanulmányait valamely műszaki, informatikai, gazdaságtudományi, agrár, természettudományi vagy pedagógiai képzésen.

Az egyetem rektora kiemelte: Budapest, Kaposvár, Salgótarján és Székesfehérvár mellett idén új helyszínen, Cegléden is megkezdhetik egyetemi tanulmányaikat a frissen felvett hallgatók. A pótfelvételi eljárásban hirdettük meg először az energetikai mérnöki alapszakot és a szerkezet-építőmérnöki mesterszakot – mondta el Prof. Dr. Kovács Levente, aki hozzátette: először hirdettünk levelező formában esti helyett gazdaságinformatikus alapképzést, illetve felsőoktatási szakképzést, melyek szintén szeptembertől indulnak.

Az oktatás magas színvonalának megtartása érdekében az Óbudai Egyetem legtöbb képzésére csak emelt szintű érettségivel lehetett bejutni. A felvételi követelményeknél minden szak esetében minimumponthatárokat is meghatározott az egyetem, melyek esetében a pótfelvételi eljárásban minden szakon magasabb pontokkal jutottak be a diákok. Több helyen 400 pont fölött alakultak az átlag pontszámok, így villamosmérnöki alapszakon 412, mérnökinformatikus alapszakon 419 átlag pontot értek el a felvett diákok.

Az Óbudai Egyetem neve egyre vonzóbban cseng a fiatalok számára, hiszen a gyakorlatorientált képzéseknek köszönhetően a hallgatók felkészülten reagálhatnak a folyamatosan változó és fejlődő piaci igényekre, így igen rövid időn belül el tudnak helyezkedni választott szakterületükön – emelte ki Prof. Dr. Kovács Levente hozzátéve, hogy az intézmény mindent elkövet annak érdekében, hogy a gyorsan változó gazdasági igényekhez igazítsa képzési rendszerét. a mai digitalizált ipari (Ipar 4.0) trendeknek is megfelel.
Frissítve: 2024.08.30.

Legfrissebb cikkek