Az ÓE is részt vesz a Bálványosi Szabadegyetem programjain

Jobb pályán mottóval szervezi meg július 23. és 28. között a Magyar Ifjúsági Tanács és a Kisebbségekért - Pro Minoritate Alapítvány a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetemet és Diáktábort, ismertebb nevén Tusványost az erdélyi Tusnádfürdőn. Az Óbudai Egyetem is részt vesz a székelyföldi rendezvényen, elsősorban azért, hogy hogy minél szélesebb körben megismerhessék az ÓE képzéseit, és hogy szorosabbá váljanak közvetlen kapcsolataink a határon túl élő fiatalokkal, illetve a felsőoktatási intézmények vezetőivel – hangsúlyozta Prof. Dr. Kovács Levente rektor.

Az idei panelbeszélgetések négy fő témakör köré csoportosulnak: az aktuális politikai folyamatok; a háború és béke kérdése; a gazdasági helyzet; valamint külön témakörként nagyobb hangsúlyt kapnak a zöld témák, mint a klímaváltozás, energiahatékonyság, zöld átállás. Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat tagjai az Óbudai Egyetem standjánál várják az érdeklődő fiatalokat az intézmény képzési kínálatáról és diákéletéről.

A Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (közismertebb nevén Tusványos) a Kárpát-medence nagyszabású szellemi műhelye.
1990 óta minden év júliusának második felében megrendezik, eleinte Bálványosfürdőn, később Tusnádfürdőn, ezek összevonásából kapta a közismert Tusványos nevet. A táborban a közéleti témák mellett a kikapcsolódásra és a szórakozásra is van lehetőség, amiről a népművészeti, sport- vagy zenés-filmes sátrak, valamint a magyarországi és erdélyi magyar együttesek esti koncertjei gondoskodnak. Részletes program:

https://www.tusvanyos.ro/program/

 
Frissítve: 2024.07.19.

Legfrissebb cikkek