ÓE sikerek a Hungarian Startup University Demo Day-en

A 15 legpiacképesebb projekt közül, öt projektben képviselték hallgatók az Óbudai Egyetemet Hungarian Startup University Program (HSUP) Demo Day eseményén július 9-én.

Országosan összesen 180 projekt indult el a HSUP keretében, ebből 167 került a bírálóbizottság elé értékelésre, akik 15 ötletet tartottak a legpiacképesebbnek. A kiemelt csapatok minden tagja 1.000.000 millió ösztöndíjban részesül, és részt vehetnek a Demo day-en, ahol befektetőknek és inkubátoroknak mutathatják be elképzeléseiket, így akár külső finanszírozást is szerezhetnek ötletük megvalósításához.



Az Óbudai Egyetemen is működő HSUP program a hallgatói innovációkkal foglalkozó Innovációs Iroda támogatásával zajlik már a kezdetektől fogva, a csapatok felkészülését kiváló mentorok segítik. A program idei záróeseményén, a Demo Day-en az alábbi projektjeink kaptak lehetőséget a bemutatkozásra és pitchelhettek a neves szakembereket és befektetőek tartalmazó zsűri előtt.

ORBEE: Az ORBEE egy IoT-vezérelt, teljesen automatizált beltéri gazdálkodási rendszer, amely lehetővé teszi a friss termények könnyű, organikus termesztését akár otthon is.

Projektgazdák: Taneja Parvesh, Szabó Hedda, Polgár Patrik Zoltán, Falus Áron

A csapat részt vett a 2023/24-es tanév II. félévében meghirdetett Proof of Concept tantárgy óráin, és a Proof of Concept Pályázat egyik nyertese lett. Az ORBEE már egy éve az Egyetemi Kutató és Innovációs Központ fókuszában van. A projekt sikeréért munkájukat több alprojektre osztották fel, melyekhez dedikált csapattagok tartoznak. Jelenleg az MVP kompaktabbá tételén dolgoznak a gyártási, szállítási és raktározási költségek csökkentése érdekében.

Feral Drones: A Feral Drones drónalapú objektumvédelmi rendszert fejleszt, amely csökkenti a személyi őrzés költségeit és minimalizálja az emberi hibákból eredő kockázatokat a mezőgazdaság és az ipar számára.

Projektgazdák: Farkas Csaba, Bársony Anna, Floch Kristóf Zoltán, Tóth Levente

A projekt megvalósítása rengeteg munkaórát igényelt a tagoktól, akik keményen dolgoztak céljaik eléréséért. A pitch-et Robotka Zsolttal közösen írták meg, majd egy dramaturg segítségével véglegesítették és felkészítették a projektvezetőt az előadásra. A Feral Drones jövőbeli tervei között szerep a cégalapítás, valamint egy bemutatható prototípust tervezése.



További résztvevők az Óbudai Egyetemről:

Benke Bálint - HospTrack

Farkas Csaba – Feral Drones

Szvorényi Viktória - Hi-Bike

Taneja Parvesh - ORBEE

Wagner Márk - Stratumax

HospTrack: Az okos betegkövető rendszer célja a műtéti program optimalizálása, csökkentve a várakozási időket és növelve a naponta elvégzett műtétek számát.

Stratumax: Ez az online platform az otthon 3D nyomtatással foglalkozók szabad kapacitását köti össze a lakossági és kisvállalati ügyfelekkel, megkönnyítve az ügyfélszerzést.

Hi-Bike: A Hi-Bike újrahasznosított anyagokból készült, okos, moduláris felépítésű, zárt kerékpártároló és szervizpont, amely NFC technológiával nyitható.

A zsűri a legjobbnak ítélt projekteknek különböző szakmai felajánlásokat tett az esemény zárásaként. Ezen projektek közé tartozott a HospTrack, az ORBEE és a Stratumax is.



2024 szeptemberétől indul a HSUP Advanced program, melyet doktori képzésben részt vevő hallgatók és posztdoktori kutatók számára hoztak létre, hogy újszerű kutatási eredményeik vagy technológiai megoldásaik a startupok világában is érvényesülhessenek.

Ősztől a HSUP új arculattal jelentkezik, és a program teljes egészében angol nyelven fog zajlani.

Gratulálunk az elért eddigi eredményekhez és további sok sikert kívánunk a projektek megvalósításához!

*MVP - minimum viable product: legkorábbi működőképes termék, azaz egy terméknek az a minimális változata, ami már alkalmas arra, hogy a felhasználók, vásárlók elé kerülhessen,

Elérhetőség: innovacio@uni-obuda.hu

https://hsup.nkfih.gov.hu/

https://innovacio.uni-obuda.hu/

Frissítve: 2024.07.19.

Legfrissebb cikkek