Nyári Egyetem - Minecraft Modding Course 2024

Sikeres volt az ÓE Nyári Egyetemi programjaként először megrendezett Crafting Code: Minecraft Modding Course, melyet 17 nemzetközi hallgató részvételével július 27 és július 10 között tartottak meg. A résztvevők egy előzetes online bevezető kurzus elvégzése után utaztak Budapestre, hogy részt vegyenek az ötnapos intenzív Minecraft képzésen, és az azt megelőző és követő interkulturális kurzuson.

A résztvevők a Java programozás és az objektumorientált programozás (OOP) alapelveinek elsajátítása után öt napon keresztül tanulták a Minecraft Fabric API használatát. Ennek segítségével megtanultak egyedi modifikációkat létrehozni a játékhoz. A diákok különféle egyedi anyagokat, érceket, eszközöket, blokkokat és tárgyakat készítettek, valamint új gyártási folyamatokat adtak hozzá a játékhoz. Ezek az egyedi fejlesztések gazdagították a Minecraft játékélményt, és lehetővé tették a hallgatók számára, hogy kreatív ötleteiket a gyakorlatban is megvalósítsák.



A kurzus után post-course keretein belül a diákok az önálló tanulásra fektették a hangsúlyt. Irányítottan, de az interneten fellelhető anyagok alapján fejlesztették tovább a már egyébként is lehengerlő modjaikat. Ez a módszer elősegítette a diákok önálló problémamegoldó képességének fejlődését és lehetőséget adott számukra, hogy mélyebben beleássák magukat a modifikációk világába.

A szakmai program részeként a résztvevők meglátogatták az Egyetemi Kutató és Innovációs Központon belül működő Bejczy Antal iRobottechnikai Központot (BARK), és megtekintették az egyedülálló IT Evolúció kiállítást, Dr. Kutor László élvezetes előadásával.

Az Óbudai Egyetem mentorainak szervezésében a Hungarian Cultural Event alkalmával közelebbről is megismerkedhettek a magyar kultúrával és a magyar kulináris különlegességekkel, majd játékos kvíz során tehették próbára friss ismereteiket. Az kurzus részeként interkulturális tréningen vettek részt meghívott tréner vezetésével, amelynek során interaktív formában gazdagíthatták ismereteiket a témában. A hallgatók visszajelzései alapján egyértelműen sikeres volt a program a szakmai és a kulturális kurzus tekintetében is.

Frissítve: 2024.07.19.

Legfrissebb cikkek