Erősebb Wi-fi segíti a hallgatókat

Magyarországon az Óbudai Egyetem az felsőfelsőoktatási intézmény, amely a legmodernebb, Wi-fi 7 szabványnak megfelelő vezeték nélküli hálózatot üzemeltet. Az Óbudai Egyetem Bécsi úti székhelyének A épületben július 15-étől már ezzel a páratlan lehetőséggel várja hallgatóit.

A Wi-Fi 7 (IEEE 802.11 BE) szabványt idén fogadták el, a vállalati megoldásokat biztosító gyártók sorban jelennek meg az eszközeikkel, megoldásaikkal. Az Óbudai Egyetem óbudai telephelye elsőként biztosítja a teljes lefedettséget ezen eszközök integrálásával, hogy az innovatív egyetemünkhöz méltó vezeték nélküli hálózattal biztosítsuk a megfelelő infrastruktúrát a hallgatóinknak és a kutatóinknak.

A Wifi 7 újdonságai: Magasabb adatátviteli sebesség: A Wifi 7 képes akár 30 Gbps sebességre is, ami jelentős növekedés a Wifi 6 maximum 9.6 Gbps sebességéhez képest. Jobb frekvenciahasználat: A Wifi 7 támogatja a 6 GHz-es sávot, ami több sávszélességet és kevesebb interferenciát jelent, így javítva a hálózati teljesítményt. Fejlett MIMO technológia: A többfelhasználós MIMO (MU-MIMO) technológia továbbfejlesztett változata lehetővé teszi több adat egyidejű átvitelét, csökkentve ezzel a késleltetést és javítva az adatátvitel hatékonyságát. Nagyobb megbízhatóság: A Wifi 7 javított hibakezelési képességekkel rendelkezik, ami stabilabb és megbízhatóbb kapcsolatot biztosít, különösen zsúfolt hálózati környezetekben. Több eszköz egyidejű támogatása: A Wifi 7 képes kezelni a sok eszköz által generált adatforgalmat, ami ideális megoldást nyújt az okosotthonok és IoT eszközök számára. 320 MHz-es sávszélesség: A Wifi 7 képes a 320 MHz-es sávszélesség kihasználására, ami még nagyobb adatátviteli sebességet és sávszélességet biztosít, így lehetővé téve a még gyorsabb adatfolyamok kezelését. 4K QAM: A Wifi 7 a 1024-QAM helyett a 4096-QAM (4K QAM) modulációt használja, ami növeli az adatátviteli sebességet és javítja a jelminőséget, így még több adat továbbítható ugyanazon a frekvencián. Multi-Link Operation (MLO): A Wifi 7 támogatja a Multi-Link Operation funkciót, ami lehetővé teszi a különböző frekvenciasávokon (például 2.4, 5, és 6 GHz) egyidejű használatát, így javítva a hálózati teljesítményt és csökkentve a késleltetést.

Ezek a fejlesztések jelentősen javítják a vezeték nélküli hálózati élményt, biztosítva a felhasználók számára a gyorsabb és megbízhatóbb kapcsolatokat, amelyek támogatják a modern digitális oktatás, kutatás és fejlesztés igényeit.
Frissítve: 2024.07.15.

Legfrissebb cikkek