Újabb egyeztetések a Taskenti Egyetemmel

Oktatási és mobilitási kérdésekről történtek egyeztetések a Taskenti Kémiai Technológiai Állami Egyetem (TICT) és az Óbudai Egyetem között július 1-jén és 2-án. Prof. Dr. Molnár András általános rektorhelyettes és Prof. Dr. Rajnai Zoltán, a Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar dékánja fogadta Boborajabov Bakhodir Nasriddinovich Ifjúsági, lelki és oktatási ügyekért felelős első rektorhelyettest és Saidumarkhon Saidakhmadovot, a Nemzetközi Kapcsolatok Hivatalának vezetőjét.

A tárgyalások első napján Prof. Dr. Molnár András, Fehér Botond gazdasági főigazgató és Dr. Eigner György, a Neumann János Informatikai Kar dékánja tárgyalt a delegáció tagjaival. Tervek szerint az üzbég hallgatók egy évet tudnak majd részt venni az ÓE angol nyelvű képzésein (mely diplomavédéssel és egyetemi oklevéllel zárul). Az Óbudai Egyetem hallgatói számára speciális területen ipari gyakorlati helyeket tudna biztosítani a Taskenti Kémiai Technológiai Állami Egyetem.

Boborajabov Bakhodir Nasriddinovich ifjúsági, lelki és oktatási ügyekért felelős első rektorhelyettes és Saidumarkhon Saidakhmadov, a Nemzetközi Kapcsolatok Hivatalának vezetője volt az Óbudai Egyetem vendége a TICT-ről.



Az Üzbegisztánban megvalósuló Science Park kapcsán az üzbég fél felvetette, hogy a szakmai tartalmak tekintetében az ÓE vezetése tegyen javaslatot arra vonatkozóan, hogy milyen laborok, berendezéseket alakítsanak ki az épületekben. Az ÓE üzbegisztáni piackutatást, igényfelmérést javasolt az ottani vállalatok körében.



A delegáció látogatást tett a Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karon is, ahol Prof. Dr. Rajnai Zoltán, Mondics-Kurmay Livia, oktatási igazgató, valamint Németh Antal fogadta a vendégeket. A tárgyalások során a hallgatói mobilitási kérdések kerültek elő.

A BGK képviselői bemutatták a karon működő szakokat. A vendégek körében nagy érdeklődést váltott ki az MSc képzés, valamint a kiberbiztonsági mérnöki szak. Elhangzott, hogy a Taskenti Állami Egyetem az MSc-képzésekre, illetve rövidebb hallgatói látogatásokra is nyitottak. A lehetőséget a BGK is felajánlotta, kreditelismerésre alapozva. A felek abban maradtak, hogy a BGK elkészíti azon tantárgyak listáját, melyeket angol és orosz nyelven meg tudnak majd tartani, a Taskenti Egyetem szakemberei pedig összeállítják az angol nyelven tartható tantárgyaik listáját.

 

 
Frissítve: 2024.07.09.

Legfrissebb cikkek