Üzbég-magyar mobilitási kérdésekről egyeztettek

Mérnöki és gazdasági képzésekről tárgyalt a dél-üzbegisztáni Karshi Engineering-Economics Institute nemzetközi kapcsolatokért felelős rektorhelyettesével, Alibek Eshevvel Prof. Dr. Kovács Levente rektor június 7-én.

Üzbegisztán egyik legnagyobb városában, déli országrészben található Karshi Engineering-Economics Institute-tal 2024 áprilisában kötöttünk együttműködési megállapodást – nyilatkozta Prof. Dr. Kovács Levente. A mostani látogatás alkalmával az együttműködési lehetőségekről tárgyaltunk, többek között hallgatói és oktatói mobilitásról – tette hozzá a rektor.

A találkozón részt vett Dr. Pogátsnik Monika, az Alba Regia Műszaki Kar dékánhelyettese, Prof. Dr. Kovács Levente rektor (ÓE), Alibek Eshev nemzetközi kapcsolatokért felelős rektorhelyettes (Karshi Engineering-Economics Institute) és Baranyi Emese, a Nemzetközi Főigazgatóság irodavezetője (balról jobbra)



A Karshi Engineering Economics Institute hat karán – közgazdaságtan, mérnöki technológia, geológia és bányászat, olaj és gáz, energetika és mérnöki tudományok – kínál alap-, mester- és doktori képzéseket. Az egyetem nagy hangsúlyt fektet a nemzetközi együttműködésre, így az Óbudai Egyetem az egyik legfontosabb hazai és régiós partnere lehet az üzbég felsőoktatási intézménynek.
Frissítve: 2024.06.12.

Legfrissebb cikkek