Két munkatársunk képviselte egyetemünket a Digital Health Konferencián

Ötödik alkalommal rendezték meg a Digital Health Summit-et, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fórumát. Az Óbudai Egyetem két munkatársa, Prof. Dr. Gulácsi László tudományos rektorhelyettes és Dr. Zrubka Zsombor, a HECON Egészségügyi Közgazdaságtan Kutatóközpont vezetője a célokról, eredményekről, megoldásokról értekezett.

Prof. Dr. Gulácsi László az Innováció Menedzsment Doktori Iskola vezetőjeként és az Óbudai Egyetemen folyó Tématerületi Kiválóság Program szakmai vezetőjeként az Innovatív és digitális egészségipari technológiák fejlesztése és értékelése Tématerületi Kiválóság Program keretében született kutatások eredményeit foglalta össze „A digitális egészségügy céljai és az eredmények mérhetősége” című előadásában.



Többek közt beszélt arról, hogy a digitális egészségügy, a mesterséges intelligencia alkalmazásával klinikai hatásosság és hatás/mellékhatás aránya olyan kedvezően alakulhat, ami korábban elképzelhetetlen volt. Megváltozhatnak az orvosi célok, a betegség-progresszió lassítása, a tünetek csökkentése helyett a teljes remisszió és a károsodások megelőzése lehet a cél. Az eredmények olyan területeken is jelentkezhetnek, amelyekre korábban - digitális egészségügy hiányában - kevesebb figyelem irányult.



Dr. Zrubka Zsombor a kormányzati digitális egészségügyi megoldásokról vezetett panelbeszélgetést, melynek résztvevői Molnár Karolina, a Belügyminisztérium stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára, dr. Szondi Zita, az Országos Kórházi Főigazgatóság Alap- és szakellátásért felelős főigazgató-helyettese, és dr. Ónodi Szűcs Zoltán, a Debreceni Egyetem egészségügyi kancellár-helyettese voltak. A beszélgetés érintette az új kormányzati fejlesztéseket és ezek várt előnyeit, a fejlesztések törvényi hátterét, az egészségügyi adatvagyon és a mesterséges intelligencia által kiaknázható lehetőségeket.

Frissítve: 2024.05.31.

Legfrissebb cikkek