A Nemzeti Kajak-kenu Akadémia duális képzést biztosít az Óbudai Egyetem hallgatóinak

Duális képzés keretében biztosít gyakorlati helyet az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának alapszakjain és sportközgazdász mesterképzésén tanuló közül 35 hallgató számára a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia Alapítvány. Az erről szóló megállapodást Kovács Katalin, az alapítvány elnöke és Prof. Dr. Kovács Levente, az egyetem rektora látta el kézjegyével május 15-én.

Az Óbudai Egyetemen fontosnak tartjuk, hogy képzéseinkkel mindig rugalmasan alkalmazkodjuk a munkaerő-piaci elvárásokhoz, és naprakész tudást adjunk át a fiatalok számára. Éppen ezért kiemelt célunk a gyakorlatorientált képzés biztosítása, többek közt duális formában. Az Óbudai Egyetem, különösen az Alba Regia Műszaki Kar pedig a duális képzés fellegvára hazánkban – hangsúlyozta Prof. Dr. Kovács Levente hozzátéve, hogy a frissen végzett mérnökeink diplomájuk megszerzésével egy időben, de legkésőbb néhány hónapon belül képesítésüknek megfelelő, piacképes jövedelmet biztosító álláshoz jutnak. A Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia Alapítvány kiemelt stratégiai partnerünk.



Páratlan lehetőség hallgatóink számára, hogy az alapítvány sukorói akadémiájának infrastruktúrája, a szolgáltatások modern eszközparkja és munkaállomásai a mérnöki képzések számára is ideális kihelyezett oktatási helyszínként szolgálhatnak – szögezte le a rektor.

„Nagy öröm számomra, hogy az Óbudai Egyetemmel korábban megkötött együttműködési szerződésünket ki tudjuk bővíteni, és akadémiánk gyakorlati helyszínként szolgálhat majd az egyetem képzésében. Jó tapasztalatom van a duális képzésről szóló együttműködésekkel kapcsolatosan, sportágunkban több olyan szakember is dolgozik, aki ebből a képzési rendszerből érkezett, és a gyakorlati tudást megszerezve a magyar kajak-kenu sport hasznos tagjává vált. Bízom benne, hogy az együttműködésünknek köszönhetően a jövőben sok kiváló szakembert köszönthetünk majd akadémiánkon – fogalmazott Kovács Katalin.



Az Óbudai Egyetem részéről az eseményen részt vett még többek közt: Prof. Dr. Györök György, az Alba Regia Műszaki Kar dékánja, Dr. Pogátsnik Monika dékánhelyettes, duális képzési irodavezető, Dr. András Krisztina a kar Mérnöki Intézet Sportközgazdász mesterszak szakfelelőse, Dr. Csepeli Zsuzsanna a Rektori Kabinet vezetője, valamint Hiervarter Ákos, az Óbudai Egyetem Testnevelési és Sport Intézet vezetője.

Frissítve: 2024.05.15.

Legfrissebb cikkek