Miért válaszd az Óbudai Egyetemet?

A felsőoktatási intézményekbe február 15-ig lehet jelentkezni. Műszaki, informatikai, gazdaságtudományi, természettudományi, agrár, valamint pedagógiai területeken szerezhetsz piacképes diplomát az Óbudai Egyetem 7 karán és 2 képzési központjában 18 alapszakon, 16 mesterszakon, 4 doktori iskolában, illetve 5 felsőoktatási szakképzés és számos szakirányú továbbképzés közül választhatsz.

Magyarország egyik legnagyobb felsőoktatási intézményébe mintegy 12 ezer hallgató végzi tanulmányait budapesti és több vidéki campusunkon. A magyar mérnökök egyharmada az Óbudai Egyetemen szerzi meg diplomáját.

Piacképes diploma

Az Óbudai Egyetemen végzettek 90 %-a egy hónapon belül el tud helyezkedni a saját, képesítése szerinti területen. Ráadásul versenyképes, jó fizetéssel.

Ösztöndíjak

Országos viszonylatban kiemelkedően magas ösztöndíj lehetőségeket biztosítunk.

Kollégiumok

Budapesten és a vidéken összesen 1350 jól felszerelt kollégiumi helyszín biztosított.

Összetartó közösség

Az Óbudai Egyetemen pezsgő, intenzív és színes hallgatói élet vár. Már a nyári gólyatáborban, majd a Gólyahajón is érezheted, hogy nálunk egy igazán összetartó közösség tagja lehetsz. Ahhoz, hogy eligazodhass a felsőoktatás útvesztőiben, minden évben megrendezzük a tanévnyitó ünnepséget is magába foglaló regisztrációs hetet. Az egyetemi évek során számos központi rendezvényen és bulin vehetsz részt.

Tanulás támogatása, érdekképviselet

A hallgatók sikerességét az első tanítási naptól támogatjuk patronáló tanárok és mentorok közreműködésével. A felzárkóztató programok lehetőséget adnak a hallgatóknak arra, hogy ingyen részt vegyenek korrepetáláson.

Sport

Az Óbudai Egyetem számára kiemelt fontosságú, hogy hozzájáruljon egyetemi polgárai egészséges életmódjának támogatásához, ezért hallgatóink 170 kurzuson, 24 sportág – mint például a kosárlabda, evezés, jóga vagy funkcionális edzés – közül választhatnak.

Nemzetközi lehetőségek

Több nemzetközi program – például: Erasmus+CEEPUS – több mint 150 európai és Európán túli partnerintézményünk közül választhatsz, hogy külföldön szerezz részképzésben vagy szakmai gyakorlat során értékes tapasztalatokat.

Tehetség, tudomány   

A tehetség kibontakoztatását többek között tudományos diákkörök és 9 szakkollégiumunk biztosítják.

Mindent az egyetemről

Bővebb információ a kari oldalakon, részletek a honlapon: https://felveteli.uni-obuda.hu/

Az Óbudai Egyetem képzéseire a Felvi.hu oldal e-felvételi rendszerén keresztül lehet jelentkezni, ahol a felvételi menetéről, határidőkről is részletes információk találhatók. Ugyanitt a pontkalkulátort is megtaláljátok.

Magyarország egyik legnagyobb felsőoktatási intézményébe mintegy 12 ezer hallgató végzi tanulmányait budapesti és több vidéki campusunkon. A magyar mérnökök egyharmada az Óbudai Egyetemen szerzi meg diplomáját.

 
Frissítve: 2024.02.02.

Legfrissebb cikkek