Kezdetét vette az 58. TDK

Karainkon kezdetét vette az 58. Tudományos Diákköri Konferencia. Az eseményt az egyetem Tudományos Diákköri Tanácsa a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat részeként szervezi. A cél a kötelező tananyaggal kapcsolatos tudományos ismeretek elmélyítése, bővítése, a tudományos igényű önképzés, a képzési követelményeket, a tantervi kötelezettséget meghaladó tudás elsajátítása, a hallgatók bevonása a tudományos kutatásba, továbbá a diákköri munka során elért egyéni eredmények szakmai nyilvánosságának és megítélésének biztosítása. A konferencián a hagyományokhoz híven a hallgatók kutatómunkájának eredményeit mutatják be, számos szekcióban.

Az Alba Regia Műszaki Karon Prof. Dr. Györök György dékán, a Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karon Dr. Horváth Richárd kutatási dékánhelyettes, a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karon Prof. Dr. Molnár György dékán, a Keleti Károly Gazdasági Karon Dr. habil. Garai-Fodor Mónika dékán, a Neumann János Informatikai Karon Dr. Eigner György dékán, a Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karon Dr. habil. Koltai László dékán, az Ybl Miklós Építéstudományi Karon pedig Dr. Fáczányi Zsuzsanna PhD kutatási dékánhelyettes megnyitóját követően kezdődtek meg a szekcióülések és a pályaművek bemutatása.Dr. Vámossy Zoltán, az Egyetemi Tudományos Diákköri Tanács elnöke a konferencia nyitónapján elmondta: a fórum speciális lehetőséget biztosít a hallgatók számára, a TDK munka sokaknak belépőt jelenthet a jelentősebb tudományos kutatások megkezdéséhez. Megerősítette: időről időre egyre színvonalasabb pályamunkák születnek. Remények szerint a bemutatott pályamunkák közül számos dolgozat a korábbi tradíciókhoz hasonló sikerrel és eredményességgel képviseli majd egyetemünket az Országos Tudományos Diákköri Tanács konferenciáján.Az Óbudai Egyetem az 58-dik TDK konferenciájára mintegy 130 érdekes, eredeti ötletet feldolgozó pályamű született. Készült munka a légi régészeti feltárásokról, drónok a kutató-mentő küldetésekben vagy például az alvásfázis alapú ébresztőóráról. Született pályamű az áramtermelő autópályákról, a TIK Tok hatásáról a Z generációra, valamint a magyar CHAT GPT fejlesztésekről, A mai kari megnyitók és szekcióüléseket követően november 29-én hirdetnek eredményt, és jutalmazzák a nyertes művek szerzőit és a konzulenseket.

A részletes ismertető itt érhető el: https://uni-obuda.hu/tudomanyos-diakkori-konferencia-dolgozatok/

Az Óbudai Egyetem TDK tevékenységét és konferenciáit támogatja a Nemzeti Tehetség Program és a Kulturális és Innovációs Minisztérium által kiírt "Az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, valamint tudományos műhelyein való részvétel és a lebonyolítási feladatok ellátása" című pályázata (NTP-HHTDK-23).

Frissítve: 2023.11.15.

Legfrissebb cikkek