Az ÓE egyedüli magyarként szerepel a THE legfrissebb felsőoktatási rangsorában

Az Óbudai Egyetem idén immár második alkalommal került be a Times Higher Education világ legjobb fiatal egyetemeit minősítő rangsorába, ahová alig több mint 600 intézményt nevesítenek. Az oktatás, a kutatás, a tudásátadás és a nemzetközi szerep alapján az ÓE-t a 351-400. helyre sorolták.

A napokban tette közzé a legfrissebb felsőoktatási rangsorát a Times Higher Education, amely a fiatal, maximum 50 évvel ezelőtt alapított felsőoktatási intézményeket listázza.
A Young University Rankings nevű rangsor összeállításakor ugyanazokat a szempontokat vették figyelembe, mint amiket az általános világrangsor készítésénél, mindössze annyi különbséggel, hogy kisebb hangsúlyt kap a "hírnév", hiszen ennek kiépítésére jóval kevesebb idő állt rendelkezésükre, mint a több száz éves társaiknak. Az egyetemeket tehát itt is az oktatás, kutatás, tudásátadás és nemzetközi szerep alapján értékelték, az idei listában egészen pontosan 605 oktatási intézményt, amik között egy magyar egyetem, a 2010-ben alapított Óbudai Egyetem is helyet kapott, méghozzá a 351-400. helyen.
A rangsor első helyét a szingapúri Nanyang Technological University szerezte meg, amit a kínai The Hong Kong University of Science and Technology követ, de dobogós helyen végzett egy európai egyetem, a párizsi székhelyű Paris Sciences et Lettres is.
Frissítve: 2023.07.14.

Legfrissebb cikkek