Átvehették diplomájukat a Salgótarjánban végzett mérnökinformatikusok

Az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhelyének nyolc frissen végzett mérnökinformatikus hallgatója vehette át alapszakos diplomáját a salgótarjáni Városházán július 7-én.

Dr. Eigner György, a Neumann János Informatikai Kar dékánja úgy fogalmazott: a kar és az egyetem vezetése különösen büszke arra, hogy salgótarjáni hallgatóik közül többen is elsőgenerációs egyetemistaként szereztek diplomát. Olyan szakembereket képeznek itt, akik informatikai területen jártasak, és nagy hozzáadott értéket képviselő munkát tudnak végezni. Ez nem csak a helyi vállalkozásoknak előnyös, de egész Salgótarján gazdasági és kulturális fejlődését is elősegíti – húzta alá a dékán, majd hozzátette: az OE kiemelt missziója Salgótarján és Nógrád vármegye fejlesztése, valamint a helyi képzési programok bővítése.



Dr. habil. Rácz Ervin oktatási rektorhelyettes azt kívánta a frissen végzett hallgatóknak, hogy arra a tudásbázisra alapozva, amit a Salgótarjáni képzési Központban szereztek meg, vigyék sikerre szakmai és magánéletüket egyaránt. Kifejtette: Az egyetemen képzések széles palettájával várják vissza őket, akár másik alap-, akár a mesterképzéseik valamelyikére, később pedig kutató-fejlesztőmérnökökké is válhatnak a doktori iskoláik egyikében.

A rektor végezetül így szólt a fiatalokhoz: diplomájukkal hivatást szereztek, annak minden nehézségével és szépségével egyaránt – próbáljanak olyan munkahelyet választani, ahová szívesen járnak, ügyeljenek munkájuk és magánéletük egyensúlyára, nem utolsó sorban pedig próbáljanak mindig a jó oldalra állni, mely az emberiség javát szolgálja.

Az önálló kar lehet a következő cél

Fekete Zsolt, Salgótarján polgármester kiemelte, bárhova sodorja őket az élet – akár egy másik pályára is –, amit itt megtanultak, azt jól fogják tudni hasznosítani szakmai és magánéletükben egyaránt. Reményét fejezte ki, hogy Salgótarján és az egyetem immár csaknem tízéves közös munkája révén önálló kar jöhet létre a városban, és a jövőben még több hallgatónak adhatnak át diplomát. Hozzátette: fontos, hogy a nógrádi tanulók is tájékozódjanak arról, hogy az OE salgótarjáni központjában színvonalas képzés folyik, versenyképes tudást szerezhetnek, mellyel versenyképes fizetés mellett megfelelő állást találhatnak, és tovább tudnak lépni az életben.



Székyné Sztrémi Melinda, a Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhely igazgatója felidézte: 2017 óta működik Salgótarjánban az OE kihelyezett képzése, ahol már több mint 100 fiatal végezte, illetve végzi felsőfokú tanulmányait, és ahol immár közel 40 fiatal szerzett diplomát. Kiemelte: a most végzett fiatalok igazolták ittlétükkel, amit az első tanévnyitójukon kért, mégpedig azt, hogy legyenek formálói, alakítói a salgótarjáni diákéletnek.



(Forrás: 3100.hu)

 
Frissítve: 2023.07.12.

Legfrissebb cikkek