Újabb AMK hallgatói siker a FANUC Olimpián

Idén ismét megrendezték az ifjú generáció legtehetségesebb robotprogramozóinak szóló versenyt, a FANUC Olimpiát Törökbálinton. Ezúttal 34 diák jelentkezett, 7 különböző magyarországi intézményből. A résztvevők közül öt páros mérhette össze tudását a döntőben. Az Alba Regia Műszaki Kar hallgatói kiváló teljesítményt nyújtottak, győzelmük kvalifikációt jelent a jövő évi Worldskills megmérettetésre.

A versenyzőknek téglapalettázást kellett elvégezniük kevesebb, mint három nap alatt, a FANUC Edukációs cellájában. Ipari környezetben ez a projekt több hónapig is eltarthat. A FANUC Olimpia legnagyobb tétje, hogy a nyertes csapat kvalifikálja magát a WorldSkills 2024 Lyon versenyre, és jövőre „Ipari Robotika”, valamint „Robot Systems Integration” szakmában képviselheti Magyarországot a nemzetközi mezőnyben. Idén Benczik Árpád és Németh Dávid Márk párosa, az Alba Régia Műszaki Kar gépészmérnök hallgatói lettek a legjobbak. Győzelmükkel kvalifikációt nyertek Lyon-i megmérettetésre. Gratulálunk versenyző hallgatóinknak a hatalmas sikerhez!



A Fanuc Olimpiáról

2022-ben Farkas Bálint és Kovács Erik gépészmérnök hallgatóink nyerték meg az első Fanuc Olimpiát és képviselték Magyarországot a 2022. őszi világversenyen. Szeptemberében a gdanski Euroskills robotikai versenyen fogják képviselni hazánkat, egyetemünket. (Ezúton gratulálunk eddigi kiváló versenyzői teljesítményükhöz, illetve köszönjük, hogy a következő generáció felkészítésében is szerepet vállaltak.) Németh Márk és Benczik Árpád gépészmérnök hallgatóink segítségükkel készültek fel az idei versenyre.

További információk a WorldSkills versenyről:

https://worldskills.org/skills/id/558/

A 2023. évi gdanski Euroskills robotikai versenyről pedig itt olvashatnak: https://worldskillshungary.hu/szakmak/ipari-robotika

forrás: Fanuc Hungary facebook oldala

Frissítve: 2023.07.05.

Legfrissebb cikkek