Sikeres az ÓE nairobi toborzóirodája

Az előzetes tervekhez képest kétszer annyi kenyai diák jelentkezett az Óbudai Egyetemre tanulni, mint ahogy azzal a márciusi megnyitáskor számoltunk – jelentette ki Prof. Dr. Kovács Levente rektor. Szeptembertől a nairobi toborzóirodán keresztül várhatóan hét diák érkezik az Óbudai Egyetemre tanulni.

Dr. Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke és Dr. Mészáros Zsolt nagykövet jelenlétében a magyar felsőoktatási intézmények közül elsőként nyitott az Óbudai Egyetem Technológiai és Tudásközpontot a kenyai BCK IT és a magyar ACPM IT Kft. kibervédelmi tanácsadó cégekkel március elején – emlékeztetett Prof. Dr. Kovács Levente. Célunk, hogy a kenyai hallgatók által megszerzett tudás mihamarabb hasznosuljon a munkaerőpiacon. A hallgatók hibrid és kooperatív képzési formával már a képzés alatt dolgozhatnak vagy a gyakorlati idejüket már az Óbudai Egyetem által együttműködést kötött kenyai és magyar cégeknél tölthetik el.

Az elmúlt hét évben az egyetem lépésről lépésre építette fel a jelenlegi iroda nyitásának a lehetőségét és tartalommal való megtöltését, ma már mind a felsőoktatási, mind a szakképzési oldalról a kenyai oktatási minisztérium elismert szereplője, a duális képzést illetően pedig tanácsadási felkérést kaptunk, hogy ez a fajta képzés segítségünkkel megvalósulhasson Kenyában.
Frissítve: 2023.06.30.

Legfrissebb cikkek