Helyben jövőt építhetnek a salgótarjáni fiatalok

Az Óbudai Egyetem Tanácsa június 19-én Salgótarjánban tartotta kihelyezett ülését, amelyre meghívták a helyi önkormányzat vezetőjét, Fekete Zsolt polgármester urat és a képviselő-testület több tagját. Egyetemünk elkötelezett a Nógrád vármegye székhelyének és a régiójának felsőoktatási és gazdasági fellendítésében – hangsúlyozta Prof. Dr. Kovács Levente rektor.

Az Óbudai Egyetem számára fontos a vidéki helyszínek, így a Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhely fejlesztése – jelentette ki Prof. Dr. Kovács Levente.



Mint fogalmazott: piacképes és jól hasznosítható diploma megszerzésével segítjük a helyben élő fiatalokat, illetve az ide települt és itt elinduló gazdasági szereplőket és vállalkozásokat. Öröm számomra, hogy Salgótarján vezetése is fontosnak tartja, hogy az Óbudai Egyetem egyre erősebben legyen jelen a vármegyeszékhely vezetésében – tette hozzá a rektor, aki a hosszú távú elképzelések között említette, hogy a mostani képzési központ az egyetem újabb karává fejlődhet.



Az Óbudai Egyetem immár saját ingatlanjában fogadhatja a hallgatókat – emelte ki Fekete Zsolt, aki ezt egyrészt nagyon jó jelnek tartja a jövőre nézve, másrészt messzemenő támogatásáról biztosította az ÓE helyi megerősödését. Mint fogalmazott: Isten hozta Önöket Salgótarjánban!



A helyi képzési központról Székyné dr. Sztrémi Melinda elmondta, hogy 2017 óta indultak el az Óbudai Egyetem képzései, amelyek egyre népszerűbbek, és a következő időszakban magasabb szintre léphetnek azzal, hogy az önkormányzat is elkötelezett a helyi felsőoktatás megerősítésében.



Dr. habil Rácz Ervin oktatási rektorhelyettes a rövid és középtávú fejlesztésekről szólva elmondta, hogy közel kétszer annyian jelentkeztek a helyi képzésekre, mint tavaly. Nagyon fontosnak tartjuk a környék általános és középiskolákkal való kapcsolatfelvételt. Szeretnénk a térség felé, így a határokon túli – jelen esetben a felvidéki – fiatalok felé is nyitni, illetve az ÓE arra törekszik, hogy a helyben működő ipari szereplőkkel szorosabban működjünk együtt.



Prof. Dr. Felde Imre ipari és üzleti kapcsolatokért felelős rektorhelyettese a céges partnerekkel való kapcsolatfelvételről számolt be. Az igények feltérképezését követően igyekszünk a képzési portfóliónkat ehhez igazítani.



Frissítve: 2023.06.19.

Legfrissebb cikkek