Kiemelkedő teljesítmény a Kárpát-medencei Tanulmányi Versenyen

Aigner Ivan, az Óbudai Egyetem Biztonságtudományi Doktori Iskolájának elsőéves PhD-hallgatója II. helyezést ért el a napokban megtartott Kárpát-medencei Tanulmányi Versenyen, teljesítményével méltó módon öregbítve egyetemünk hírnevét.

A pályázóknak a zöld növekedés, klímaváltozás az agráriumban és az azonnali fizetési rendszer témakörében, tudományos igényességgel megírt tanulmányban kellett kifejteniük választott témájukat. Tizenkét szerző jutott be a döntőbe, ahol prezentáció keretében és szakmai kérdések megválaszolása során mérték össze tudásukat.



Az elismerést Dr. Dubéczi Zoltán, a Magyar Nemzeti Bank Oktatási és Tudományos Kör Egyesület (MNB Oktatási Klub) elnöke adta át hallgatónknak. 

Aigner Ivan, lelkes és motivált doktoranduszunk az innováció-vezérelt zöld fejlődés témájában, angol nyelven („Dare to DIGInnovate for Sustainability through Green Growth.” címmel) írt tanulmányában az idei Kárpát-medencei Tanulmányi Verseny összevont kategóriájú országos döntőjében II. helyezést ért el. A kutatása során kapott eredmények alapján kiemelte, hogy az elengedhetetlen anyagi forrásokon felül kardinális szereppel bír a stratégiai menedzsment és a stratégiai oktatás, miközben a nemzedékeken átívelő felelősség az egyéni, közösségi, állami és nemzetközi szinten egyszerre jelentkezik. Mint megtudtuk, Ivan az egy életen át való tanulás megszállottja: folyamatosan bővíti tudását és fejleszti képességeit. Fontosnak tartja, hogy megmérettesse magát különböző versenyeken, mivel - elmondása szerint - a visszajelzések és a megszerzett tapasztalatok inspirálóak számára, illetve az elmét és az ember karakterét is csiszolják.

A versenyt a Magyar Nemzeti Bank Oktatási és Tudományos Kör Egyesület (MNB Oktatási Klub) rendezte a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány támogatásával rendezték meg a Budapesti Metropolitan Egyetemen.
Frissítve: 2023.06.08.

Legfrissebb cikkek