Rektori dicséretben részsültek az OTDK-díjasok

A korábbiakat felülmúlva, hét első helyezést értek el hallgatóink az Országos Tudományos Diákköri Konferencián. A tiszteletükre rendezett egyetemi ünnepségen Prof. Dr. Kovács Levente rektori dicséretben részesítette a díjazott hallgatóikat, míg témavezetőik számára elismerő okleveleket adott át június 5-én. Az eseményen tiszteletbeli vendégként Ifj. Dr. Béres József, a Béres Zrt. elnök-vezérigazgatója tartott előadást.

 

A 36. OTDK konferenciasorozaton az Óbudai Egyetem hallgatói közel 100 dolgozattal képviselték a kari tudományos diákköröket. Hallgatóink korábbi eredményeinket túlszárnyalva hét első helyezést nyertek. (Elismeréseiket egy hónappal ezelőtt vehették át az OTDK 36. konferenciáján.)



Örömmel tölt el, hogy minden eddiginél több első helyezést értek el hallgatóink a 36-dik Országos Tudományos Diákköri Konferencián. A tehetséggondozásra egyetemünkön kiemelt feladatként tekintünk – hangsúlyozta Prof. Dr. Kovács Levente, aki kiemelte: Béres József életpályája példaként szolgálhat a fiatalok számára is. A rektor reményét fejezte ki, hogy a jövőben még több hallgató kapcsolódik be a Tudományos Diákköri Munkába és ér el kiemelkedő sikereket.



Dr. Béres József „A két Béres - Vírusok és terápiák” című előadásában többek közt a Béres Csepp felfedezésének körülményeit, hatását és édesapja életútját idézte fel, kitérve arra, hogy cégénél nagy hangsúlyt helyeznek a tehetséges fiatalok ösztönzésére. A hallgatókat újdonságra nyitott és megoldás-centrikus szemléletre ösztönözte.

Idén, a korábbiakat felülmúlva, hét első helyezést értek el hallgatóink – mondta el az eredmények ismertetésekor Dr. Vámossy Zoltán, az Egyetemi Tudományos Diákköri Tanács elnöke, aki kiemelte a műszaki tudományi területet, amelyen öten is a legjobbnak bizonyultak pályaművükkel. A 16 tudományterületből merőben új színfolt a művészeti, amely az Ybl Miklós Építéstudományi Kar megjelenésével került fel a palettára.

A rendezvényen Roska Tamás, Széchenyi- és Bolyai-díjas magyar villamosmérnök, informatikus, egyetemi tanár néhány évvel ezelőtti, fiatalokhoz intézett beszédét egy archív felvétel formájában tekintették meg a hallgatók.

A magyar felsőoktatás legnagyobb, kétévente lebonyolított hallgatói rendezvénye az Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK). Négyezernél is több pályamunkával neveztek a hallgatók a 16 tudományterületi szekcióba. Az OTDK célja, hogy ösztönözze a tudományos diákköri tevékenységet, támogassa a tehetséges hallgatókat és mestereiket, valamint segítséget adjon a kutatómunkában való továbblépéshez és a pályakezdéshez.



A díjazottak névsora korábbi cikkünkben olvasható:

https://uni-obuda.hu/2023/05/08/het-elso-helyezes-az-otdk-n/
Frissítve: 2023.06.05.

Legfrissebb cikkek