Lányok Napja az Óbudai Egyetemen

A pályaválasztás előtt álló lányokat várják az Óbudai Egyetemen az április 27-ei Lányok Napján. A rendezvényen évente több ezer résztvevőt inspirálnak, hogy felfedezzék a STEM pályában rejlő lehetőségeket.

Az érdeklődők inspiráló interaktív programokon keresztül, gyakorló szakemberektől ismerhetik meg a tudományok, a technológia és az informatika világát, a hölgy hallgatók pedig elmondják, hogy számukra miért vonzó a műszaki pálya, és hogy miért jó választás az Óbudai Egyetem. A résztvevők többek közt felfedezhetik a robotok, a mesterséges intelligencia, a mobil appok, a 3D modellezés, a modern technológiák világát, egyúttal megtudhatják, hogyan lehetnek mérnökök, milyen szakokon tanulhatnak tovább, és milyen lehetőségeik vannak a jövőben. Akit érdekelnek a természettudományok, a kreatív gondolkodás, a design, a környezetvédelem, vagy aki fel szeretné fedezni az építész- és építőmérnök szakma lehetőségeit, az Óbudai Egyetemen a helye!

Az intézmény öt budapesti, illetve egy székesfehérvári karán színes programjai várják a lányokat laborbejárásokkal, egyedi ajándékokkal, játékokkal.

Az egyetem kezdetektől csatlakozott a Nők a Tudományban Egyesület által szervezett rendezvényhez, melyet idén 12. alkalommal szerveznek meg. Évről évre több ezer érdeklődőt vonz az esemény, és a tapasztalat azt mutatja, meghatározó lehet a lányok pályaválasztásában.

A programokról részletes információ itt érhető el.

 
Frissítve: 2023.04.19.

Legfrissebb cikkek