Ösztöndíjas startup tantárgy indul!

Páratlan lehetőség kínálkozik azoknak a hallgatóknak, akiknek van egy jó startup üzleti ötlete, amit régóta szeretnének valóra váltani. A nagy érdeklődésre való tekintettel a 2022/2023-as tanévben ismét indul a Hungarian Startup University Program kreditpontos képzés az Óbudai Egyetemen. Akit érdekel, keresse az E-tanterv „egyéb szabadon választható tárgyak” között, az EKEHSU1TTE tárgykód alatt. A HSUP tantárgyat szeptember 1-jén éjfélig van lehetőség felvenni.

Magyarország első felsőoktatási szintű startup kurzusának célja a hazai egyetemisták megismertetése az innováció világával, a modern vállalkozói ismeretekkel és a startupok működésével egy új, közös oktatási platformon keresztül. Az I. félévében az innovatív gondolkodásmód és a startup világának megismerése lesz a képzés fókuszában, míg a II. félévben a vállalkozás felépítésével kapcsolatos gyakorlati tudás sajátítható el. Aki sikeresen teljesíti az első félévet és a második félévben is folytatja a tárgyat, havi nettó 150 ezer forint HSUP- ösztöndíjban részesül, valamint mentorok segítségével dolgozhat üzleti ötletén, álmai megvalósításán.

Az Óbudai Egyetem az elsők között csatlakozott a programhoz, és az ÓE HSUP csapatai hatalmas sikert arattak a tantárgy záró vizsgáján, a Demo Day-en, ahol a magyar üzleti élet vezető befektetői, vállalkozói előtt kellett pitchelni. FilaMass, MotivApp és Agilis Prés – csak három a sikertörténetek közül. A 3D-nyomtatási technológiákat tovább fejlesztő FilaMass csapatnak az Óbudai Egyetem is bizalmat szavazott, a közelmúltban együttműködési és technológia transzfer megállapodást írtak alá. Ezzel országos összehasonlításban is minőségi szintet lépett a hallgatói innovációk megvalósításának támogatásában.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) kezdeményezésére, az akkor még Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakmai támogatásával 2020-ban indította el HSUP programját. Magyarország első felsőoktatási startup képzéséhez 21 egyetem - köztük az Óbudai Egyetem is - csatlakozott. A 2021/2022 tanév első HSUP félévét már 27 egyetem 4000 hallgatója kezdte el. A második félévben összesen 189 piacilag validált, inkubációra alkalmas projektet választottak ki.

Az Óbudai Egyetemen az Egyetemi Kutató és Innovációs Központ Innovációs Irodája koordinálja a programot. Szeptember 1-jén éjfélig van lehetőség felvenni a tantárgyat. Vágjatok bele! Emelkedjetek ki a tömegből!

Részletek:

https://innovacio.uni-obuda.hu/hsup-program-az-obudai-egyetemen/

innovacio@uni-obuda.hu
Frissítve: 2022.09.01.

Legfrissebb cikkek