Rektori köszöntő

Kedves Elsőéves Hallgató!

Tisztelettel köszöntöm Önt az Óbudai Egyetem új polgárai között. Az Óbudai Egyetem Magyarország egyik legrégebbi és egyben legújabb felsőoktatási intézménye, amely történelmi hagyományai mellett modern széles kínálatú képzést, kutatást és innovációt valósít meg.

Az Egyetem küldetése a gazdaság szolgálata a tudás és az ismeretek fejlesztésével, magas szintű átadásával. Az Óbudai Egyetem célja, hogy a globális felsőoktatási piac aktív és elismert szereplőjeként minőségi szolgáltatást nyújtó intézmény legyen, amely a tehetséggondozó rendszerén keresztül magas szintű és gyakorlatorientált képzést biztosít a hallgatóinak, versenyképes szakmát adva kezükbe. Emberközpontú szemléletmóddal, az alumni rendszerén keresztül egész életen át tartó kötődést és tanulást biztosít. Hazai és nemzetközi versenyképességét a legkorszerűbb eszközök és módszerek, csúcstechnológiák alkalmazásával éri el, folyamatosan alkalmazkodva a társadalmi és gazdasági kihívásokhoz, a munkaerőpiac követelményeihez.

hallgató az Egyetem legnagyobb értéke. Végzett diplomásaink magas szintű szakmai felkészültsége, emberi tulajdonságai adják Egyetemünk védjegyét, amely hazai és nemzetközi viszonylatban is elismert. Az Egyetem a teljes akadémiai program lehetőségét kínálja az érdeklődő hallgatói számára a felsőoktatási szakképzéstől az alap- és mesterképzésen, a szakirányú továbbképzési szakokon át, egészen az akkreditált doktori iskolákig.

Hallgatóinknak lehetősége van részt venni duális és kooperatív képzésben, a tudományos diákköri munkában, külföldi tanulmányutakon és részképzésben, tanulmányi versenyeken és konferenciákon. Kiváló hallgatóink többféle ösztöndíjban, támogatásban részesülhetnek. A Hallgatói Önkormányzat szervezésében támogatásra, színes és vidám hallgatói életre számíthatnak.

Az Óbudai Egyetem székhelye Budapesten van, de a négy budapesti telephelyen kívül a székesfehérvári, salgótarjáni és nyírbátori telephelyekkel együtt összesen több mint hetvenezer négyzetméter alapterületen 762 oktató és kutató 13388 hallgatóval folytatja az oktatási és kutatási tevékenységét.

Hallgatóink tájékoztatását több szinten kívánjuk elősegíteni. A beiratkozott hallgatók részére összefoglaltuk az Egyetemre, a tanulmányok megkezdésére és tervezésére vonatkozó legfontosabb tudnivalókat az Egyetem Tanulmányi Tájékoztatójában, amely elérhető a http://uni-obuda.hu/oktatas/tanulmanyi-tajekoztato felületen. A nappali tagozatos hallgatók további tájékoztatást kapnak a regisztrációs héten.

 

 

További információ, a szükséges dokumentumok és a legfontosabb szabályzatok elérhetők az Egyetem információs rendszerében https://neptun.uni-obuda.hu/. A Neptun egy hallgatói tanulmányi, információs és pénzügyi rendszer, egy felhő alapú interaktív információs felület. A belépéshez a szakot gondozó Kar Tanulmányi osztályától kapott hatjegyű azonosítót (Neptun kódot) és jelszót kell beírnia, majd a Bejelentkezés gombra kattintani.

Tanulmányaihoz és szakmai karrierjének építéséhez kitartó munkát, sok sikert és jó egészséget kívánok!

 

 

 

Budapest, 2021.02.03.


Prof. Dr. Kovács Levente rektor


    Óbudai Egyetem

Frissítve: 2021.04.16.

Legfrissebb cikkek