Precíziós gazdálkodási szakmérnök/szakember

A KÉPZÉSRŐL

A képzés célja, hogy bemutassa a modern technológiák vívmányait és annak integrálási lehetőségeit a precíziós mezőgazdaságba. A képzés gyakorlat orientált, vagyis a szükséges elméleti ismeretek mellett, gyakorlati alkalmazásokra, modern technológiák készségszintű elsajátítására fekteti a hangsúlyt. A képzés keretében a hallgató megismeri a térbeli döntés támogatáshoz szükséges adatgyűjtés eszközeit, az adatforrásokat, valamint az adatkiértékelés módszereit is. Az oktatás további célja a tematikus információ nyerés teljes folyamatának gyakorlati bemutatása a tervezéstől, kivételezésen át az eredmények döntéshozatalba való beépítéséig. A képzés gyakorlati részéhez tartozik a precíziós munkagépek, szenzorok, valamint az adatnyerés céljából végzett UAV repülések bemutatása. Az oktatás a precíziós gazdálkodás hatásának elemzésével, a környezetvédelmi, fenntarthatósági és gazdasági előnyök bemutatásával zárul.

KINEK AJÁNLJUK?

Műszaki és agrár főiskolai, vagy egyetemi végzettségű mérnököknek, illetve természettudományos szakon végzett kutatóknak és tanároknak.

KÉPZÉSI TERÜLET

műszaki (szakmérnök), agrár (szakember)

ELHELYEZKEDÉSI LEHETŐSÉGEK

Szakmai tanácsadóként, precíziós gazdálkodóként.

FŐBB TANTÁRGYAK

Műholdas és légi távérzékelés, topográfia és digitális domborzatmodellek, adatok és szoftverek a preciziós gazdálkodásban, GNSS technológia és preciziós gazdálkodás

KÉPZÉSI SZINT

  • Szakirányú továbbképzés

KÉPZÉS HELYSZÍNE

  • Székesfehérvár

KAR MEGNEVEZÉSE

  • Alba Regia Műszaki Kar

KÉPZÉS NYELVE

  • Magyar

MUNKAREND

  • Levelező

FINANSZÍROZÁSI FORMA

  • Önköltséges

KÉPZÉSI IDŐ

3 félév

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

KÉRDÉSED VAN A SZAKKAL KAPCSOLATBAN?

Verőné Dr. Wojtaszek Małgorzata
wojtaszek.malgorzata@amk.uni-obuda.hu
+36 22 200 422
Frissítve: 2023.12.19.